Potpisalo 15 delegata

Zahtjev za vanrednu sjednicu Doma naroda Parlamenta FBiH

Ukoliko predsjedavajuća zakaže sjednicu i usvojimo budžet, spriječit ćemo blokade, između ostalog, blokadu Fonda PIO, ali i funkcioniranja Grada Mostara

Avaz.baM. R. S.
28.01.2019 15:31

Foto: M. Kadrić

Delegati iz reda bošnjačkog naroda u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH uputili su zahtjev za sazivanje vanredne sjednice na kojoj bi razmatrali budžet za 2019. godinu.

Ovaj zahtjev potpisalo je 12 delegata u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH.

Delegati predlažu da se na dnevnom redu vanredne sjednice razmatraju prijedlog budžeta za 2019. godinu, Prijedlog zakona o izvršenju budžeta za 2019. godinu, Prijedlog zakona o dopuni Zakona o budžetima u FBiH te prijedlozi odluka o odobravanju finansijskih planova Federalnog zavoda za zapošljavanje, Federalnog zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje i Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja. 

Kako su rekli, predsjedavajuća Lidija Bradara dužna je sazvati sjednicu u roku kraćem od 14 dana te da zahtjev za sazivanje vanredne sjednice upućuju da bi spriječili ekonomski kolaps Federacije.

- Ukoliko predsjedavajuća zakaže sjednicu i usvojimo budžet, spriječit ćemo blokade, između ostalog, blokadu Fonda PIO, ali i funkcioniranja Grada Mostara - kazao je novoizabrani predsjednik Kluba Bošnjaka u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH Almedin Aliefendić.

NA VRH