LIČNOST SEDMICE

Neuspješni prodavač magle

Izgradio je „brend“. Prepoznatljiv je po bolesnim junicama koje je nemilice dijelio po tom dijelu BiH, rasklimanim frezama, izbornom inžinjeringu...

S. NUMANOVIĆ

2.2.2019

Bošnjaci u entitetu Republika Srpska imali su još jednu neprospavanu noć.

Preksinoć se, uz tradicionalno značajno kašnjenje, pred medijima ukazao jedan od potpredsjednika Stranke demokratske akcije Edin Ramić.

Prazna prijetnja

- Ako se ne promijeni odnos vlasti u RS prema pravima Bošnjaka i Hrvata, ovlašteni predlagači iz SDA će podnijeti apelaciju Ustavnom sudu BiH ili će biti pokrenut postupak pred Evropskim sudom za ljudska prava u Strazburu kako bi se u naziv entiteta Republika Srpska unijela imena i ostalih konstitutivnih naroda – ispalio je on jedan od zaključaka svoje stranke.

Svašta je još izdeklamirao Ramić novinarima.

No, čim se Bošnjacima u manjem bh. entitetu ukaže Ramić, nije im dobro.

Čovjek je izgradio „brend“. Prepoznatljiv je po bolesnim junicama koje je nemilice dijelio po tom dijelu BiH, rasklimanim frezama, izbornom inžinjeringu... Kad god bi njegova noga kročila u Podrinje, tamošnjih Bošnjaka je bilo sve manje i manje...

Ruku na srce, nije samo Ramić kriv. Od sloma agresije na BiH SDA je „halalila“ više od polovinu ove naše lijepe domovine, prepuštajući je u ruke agresorima.

Sada su, kao, „došli tobe“.

E, kuku!

I tako Ramić najavljuje da će biti podnesen nekakav pravni akt. Kome i kako, još baš nije siguran, ali je siguran da se višedecenijsko orgijanje dalje neće trpjeti.

Ma nije valjda!

Da su Bošnjaci i Hrvati u bh. entitetu RS diskriminirani zna se već decenijama. Kao i da u svemu zdušno učestvuju brojne bivše i sadašnje perjanice SDA (i HDZ). Ko ne vjeruje, neka samo pogleda rezultate izbora u mjestima gdje žive Bošnjaci. I ne samo da će mu sve biti jasno već će mu se i život zgaditi.

Takav izborni inžinjering nemoguć je bez SDA.

Da, diskriminacija nesrba se mora više slomiti! Ne, SDA nije ta koja će to uraditi, nemojmo imati iluzija.

Sarajevska fotelja

Ramić, međutim, drži bank i prijeti.

Iz udobne funkcionerske sarajevske fotelje on i dalje igra prepoznatljivu igru „velikog Bošnjaka“.

Moći ćemo vrlo brzo testirati istinsku i njegovu i odlučnost njegove stranke. Izabran je za poslanika u parlament tamošnjeg entiteta. Hoće li prihvatiti stvarno mandat ili će ga zamijeniti za ministarsku fotelju kao što je to uradio prošli put.

Bio je na poziciji ministra u Federalnoj vladi s godišnjim budžetom od 20 miliona KM. Šta su Bošnjaci, ne samo u entitetu RS, imali od toga?

Ramić je još jedan tipični izdanak SDA. Ne fali mu riječi, ali djela za opće (bošnjačko) dobro nema!

Promijenio mjesto boravka

Edin Ramić rođen je 1975. godine u Kalesiji. Pošto su ljudi iz tog grada srčani i odvažni, on se odjavio i ličnu kartu ima u Osmacima.

Oženjen je i otac dvoje djece.

U imovinskom kartonu naveo je da ima naslijeđenu imovinu i automobil.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.