PRESSIJA

Ako laže koza, ne laže rog

U našu redakciju ovih dana pristižu brojne fotografije na kojima se vide uposlenici KCUS-a u Sekinom društvu na skupovima SDA

Mahom uposlenici KCUS-a koji su bili u Sebijinoj kampanji

Piše: S. M.

3.2.2019

Zastupnici u Skupštini Kantona Sarajevo na jednoj od ovosedmičnih sjednica razmatrali su i oborili izvještaj o radu i finansijskom poslovanju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS).

Pljuštale su kritike na račun menadžmenta na čelu sa Sebijom Izetbegović koja, osim funkcije generalne direktorice KUCS-a, radi i u Federalnom parlamentu kao zastupnik SDA.

’Morate naučiti postavljati pitanja’ 

Sarajevski kantonalni zastupnici iznosili su kritike jednu za drugom onako kako se i građani, odnosno pacijenti, žale na rad KCUS-a.

Seku u kampanji vjerno pratila i glavna sestra KCUS-a

Među brojnim kritikama zastupnici su Izetbegović optužili i za to da je za vrijeme prošlogodišnje predizborne kampanje primorala glavne sestre klinika i mnoge druge uposlenike KCUS-a da se učlane u SDA i da s kandidatkinjom Sebijom posjećuju predizborne skupove i bodre svoju „čeličnu lejdi“.

Na sjednici Skupštine, zanimljivo, nije bila Izetbegović, ali je zato pred zastupnike poslala svoju prvu saradnicu i ništa manje drčnu Enru Suljić, direktoricu Instituta za naučnoistraživački rad KCUS-a.

Majice sa Sekinom profilnom slikom

I tako je Suljić u odgovorima na zastupnička pitanja svašta ispričala, a otišla je toliko daleko da je zastupnike kolektivno izvrijeđala. Čak im je poručila da moraju naučiti postavljati pitanja.

Sebijina Enra svom žestinom je branila svoju šeficu, a oštro je demantirala i glupostima nazvala tvrdnje zastupnika da su uposlenici KCUS-a morali potpisati pristupnicu SDA i ići na predizborne skupove te stranke.

Predsjednica Sindikata KCUS-a na predizbornom skupu SDA

Budući da u narodu postoji ona stara „ako laže koza, ne laže rog“, u našu redakciju ovih dana pristižu brojne fotografije na kojima se vide uposlenice i uposlenici KCUS-a u Sekinom društvu na skupovima SDA. 

Majice sa Sekinom profilnom slikom nosile su uposlenice Pres-službe KCUS-a, medicinske sestre, ljekari, pa čak i predsjednica Sindikata KCUS-a, koja ovih dana najavljuje nekakve skupove podrške šefici KCUS-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.