RASKOL

Eldin Vrače formirao svoj klub u Parlamentu FBiH

Piše: K. Ke.

4.2.2019

Klub zastupnika Nezavisnog bloka u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH definitivno se raspao.

Naime, danas su tri zastupnika, predvođena Eldinom Vračom (Snaga centra), koji je ranije potpisao koalicioni ugovor sa SDA, formirali svoj klub, u kojem nema četvrtog – Amera Obradovića, koji je ranije bio potpredsjednik Kluba.

Prema dokumentu koji je dostavljen u Pisarnicu Parlamenta BiH, predsjednik Kluba Nezavisnog bloka je Vrače, dok je za potpredsjednicu, umjesto Obradovića, izabrana Dženana Hodžić. Na dokumentu je i potpis Elmedina Volodera.

Kontaktirali smo i Eldina Vraču, koji nam je potvrdio da je formiran Klub.

- Jeste, i sad sam ja predsjednik Kluba. Nije bitno zove li se on Nezavisni blok, ili bilo kako, možete ga sad zvati i Klub zastupnika Snage centra – naveo je Vrače.

Na pitanje šta je s Obradovićem, Vrače je jasan.

- Za njega ima mjesta ako želi voditi politiku onako kako smo mi zamislili. Ako želi pratiti despota Šepića (Senada, op.a.), svog vjenčanog kuma, onda nema mjesta za njega.

NB: Nismo donijeli takvu odluku

Povodom svega oglasila se i Centrala Nezavisnog bloka.

- Predsjedništvo Nezavisnog bloka, kao jedini ovlašteni predlagač ovakvih odluka i stavova o mogućim koalicijama, nikada nije donio takvu odluku. Naprotiv, nakon što se razotkrilo učešće pojedinih poslanika u dobivanju tendera od javnih kompanija koje kontrolira SDA, te djelovanju suprotno Statutu i odlukama rukovodstva, Nezavisni blok je iz svog članstva isključio Elmedina Volodera, a Eldin Vrače nikada nije ni bio član NB-a, nego predsjednik Snage centra iz Zenice. Što se tiče poslanice Dženane Hodžić, ona je javno do sada govorila suprotno, uvjereni smo da će se uskoro otkriti i njeni motivi, te će nakon ovoga o njenom daljnjem statusu odrediti organi Nezavisnog bloka – navodi se u saopćenju.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.