SPOROVI

Raskol u "Zelenim beretkama" zbog spiska za "Medalju otpora"

Predsjednik vogošćanskog udruženja prozvao je čelnike za trošenje 3.600 KM na mobitele, 1.400 KM na rate telefona, za trošenje novca za vezanje četiri Švrakićeve brodice u Hrvatskoj

Dolovac: Pokrenuo lavinu

Piše: M.R.S.

6.2.2019

Spisak kandidata za dodjelu odlikovanja “Medalja otpora” izazvao je raskol unutar Udruženja “Bosnae-Zelene beretke” Kantona Sarajevo, jedne od četiri organizacije koje su predlagale zaslužne za organizaciju odbrane BiH.

Bili s agresorom

Hasan Dolovac, predsjednik Općinske organizacije “Zelenih beretki” Vogošća, istaknuo je da ne odustaje od smjene Muhameda Švrakića, predsjednika kantonalnog udruženja. Dolovac poručuje da rukovodstvo Udruženja snosi veliku odgovornost te dodaje da ih “ne mogu voditi dezerteri”.

- To je stav cijelog grada, samo se ljudi boje. Ja sam pokrenuo lavinu. “Medalja otpora” je kap koja je prelila čašu. Na spiskovima su i oni koji nisu bili ni blizu “Beretki”, a sad su sekretari i blagajnici u Udruženju. Na spisku ima i onih koji su bili s agresorom – kaže Dolovac.

On tvrdi da čelnici Udruženja troše 3.600 KM na mobitele, 1.400 KM na rate telefona te i da plaćaju vez za četiri Švrakićeve brodice u Hrvatskoj.

Dolovac najavljuje da će na sve načine pokušati Švrakićevu smjenu, pa i preko ministarstava.

Opstaje iz inata

- Svima sam kriv, jer sam prozvao Švrakića i predsjedništvo Udruženja. Oni me sada pokušavaju skinuti. Razgovarao sam sa pravnicima, to je nemoguće. Pokušat će svim udarima na mene, ali se ne bojim – kazao je Dolovac.

Dodaje da iz inata neće gasiti vogošćansko udruženje nego ga samo preregistrirati i iz naziva izbaciti “Bosnae”.

Žao mi je što je i bio član

Švrakić: Dolovac je lažni RVI

Muhamed Švrakić odgovorio je da su općinske organizacije već saopćile da je Dolovac smijenjen iz Udruženja i da će biti isključen iz članstva. 

- Smiješno je o njemu pričati. Žao mi je što je i bio član. On je lažni ratni vojni invalid – kaže Švrakić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.