ODLUKE Na današnjoj sjednici

Vlada FBiH dala saglasnost za potpisivanje ugovora za izgradnju cesta

Za potpisivanje ugovora ovlašten federalni ministar prometa i komunikacija i odgovorna osoba

Fena
07.02.2019 12:34

Sjednica Vlade FBiH

Foto: Arhiv

Vlada Federacije BiH dala je danas na sjednici u Sarajevu saglasnost na potpisivanje ugovora o provedbi projekata i pratećih operativnih priručnika iz Programa utroška dijela sredstava "Kapitalni transferi javnim poduzećima - transfer za izgradnju autocesta i brzih cesta" u ukupnom iznosu od 153.000.000 KM koji su utvrđeni budžetom FBiH za 2018. Federalnom ministarstvu prometa i komunikacija. 

Za potpisivanje ugovora ovlašten je federalni ministar prometa i komunikacija i odgovorna osoba, u ime implementatora projekata, a za provođenje odluke zaduženi su federalna ministarstva prometa i komunikacija i finansija, JP ''Autoceste FBiH'' i Direkcija za puteve Kantona Sarajevo.

Danas je imenovan i peteročlani Odbor za praćenje implementacije programa utroška sredstava "Kapitalni transferi javnim poduzećima - transfer za izgradnju autocesta i brzih cesta" utvrđenih prošlogodišnjim budžetom FBiH Federalnom ministarstvu prometa i komunikacija, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

NA VRH