Bradara: Sjednicu ću sazvati odmah nakon potvrde rezultata

ODLUKE U ovoj sedmici ništa od budžeta u FBiH

Bradara: Sjednicu ću sazvati odmah nakon potvrde rezultata Podsjetila je da, nakon što je CIK danas utvrdio rezultate, slijedi rok za žalbe

Predsjedavajuća Doma naroda Parlamenta FBiH Lidija Bradara sazvat će konstituirajuću sjednicu ovog doma nakon potvrde rezultata CIK-a, nada se, početkom iduće sedmice.  

- Situaciju pratim, pozdravljam zasjedanje Centralne izborne komisije BiH (CIK) u najkraćem mogućem roku od trenutka kada je i posljednja skupština izabrala izaslanike (petak), no suprotno mišljenju javnosti ili pojedinih medija, posao CIK-a nije završen i, nažalost, moje vrijeme glede mogućnosti sazivanja sjednice još nije nastupilo – istakla je Bradara u saopćenju za javnost.

Podsjetila je da, nakon što je CIK danas utvrdio rezultate, slijedi rok za žalbe u roku od dva dana.

- Prije službene potvrde odnosno objave u ''Službenom list'', nažalost, sazivanje sjednice nije moguće. Prema dostupnim informacijama, CIK bi rezultate, djelimično ili potpuno, mogao potvrditi u četvrtak, a objaviti već u petak, i nakon toga bi u najkraćem poslovničkom roku sjednica bila zakazana – kazala je Bradara.

Dodala je da se nada da će sjednica biti početkom iduće sedmice.

- Što se samog budžeta tiče i priprema za njegovo izglasavanje, moj ured već prati ovaj proces da bi ga maksimalno ubrzali, a sve insinuacije glede starog saziva, još jednom ponavljam, netačne su i zlonamjerne jer s prvim izabranim novim izaslanikom ta mogućnost je isključena – navela je Bradara.

Preuzmite aplikacije Dnevnog avaza za Android i iOS.

Povezano
NA VRH