ŠAMPIONI

IFC donirao novu garnituru dresova

Rame uz rame treniraju djeca s poteškoćama u razvoju i bez njih, Romi, djevojčice, djeca bez roditeljskog staranja

U trenažni proces uključili svu djecu, bez razlika

Ml. D.

22.2.2019

Školu fudbala „Respekt“ na treningu su posjetili zaposlenici Ureda IFC-a u Sarajevu i slatkišima i sokićima obradovali sve prisutne, a dječaci i djevojčice posebno su se obradovali novoj garnituri dresova.

- Svako dijete zaslužuje iste šanse i mogućnosti, a kada su na treningu svi u istim dresovima, onda su razlike nevidljive, tako da je ovo dodatna podrška našem radu - naglasio je Emir Hujdur, osnivač škole.

Škola fudbala „Respekt“ besplatna je za svu djecu i u njoj, rame uz rame, treniraju djeca s poteškoćama u razvoju i bez njih, Romi, djevojčice, djeca bez roditeljskog staranja. Također, primjer je cjelovite inkluzije kroz vannastavne aktivnosti. U trenažni proces uključili su svu djecu, bez razlika. Podrška procesima integracije i inkluzije kroz ovaj vid aktivnosti prvi je slučaj u svijetu.

Škola trenutno ima 153 polaznika od četiri do 18 godina. „Respekt“ je dvostruki dobitnik priznanja Sportskog saveza BiH, kao i Ambasade SAD za izvrsnost. Lani su im dva prestižna priznanja dala dodatni motiv, ali i odgovornosti i obavezu, a to su UNICEF-ovo priznanje “Šampion inkluzije” te „UEFA Children Award“.

S podjele dresova

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.