STOLAC

Obilježena 15. godišnjica pogibije Borisa Trajkovskog

Makedonski narod sumnja da je na predsjednika Trajkovskog izvršen atentat, ali bez dokaza to niko ne može potvrditi, kaže Fazlij

M. Sm.

26.2.2019

S obilježavanja - Avaz
S obilježavanja - Avaz
S obilježavanja - Avaz
S obilježavanja - Avaz
S obilježavanja - Avaz
+1

Polaganjem vijenaca ispred spomen-obilježja na Matića brdu u mjestu Rotimlja, u blizini Stoca, danas je obilježena 15. godišnjica tragične pogibije makedonskog predsjednika Borisa Trajkovskog, koji je, zajedno sa saradnicima i članovima posade, stradao u avionskoj nesreći prilikom dolaska na međunarodnu investicijsku konferenciju u Mostar.

Na spomen-obilježje vijence su položile delegacije Vlade Republike Sjeverne Makedonije, Predsjedništva BiH, Parlamentarne skupštine BiH, Ministarstva vanjskih poslova BiH, Ambasade RS Makedonije u BiH, Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona, Grada Mostara te Udruženja Makedonaca u BiH.

Ministar za lokalnu samoupravu u Vladi Republike Sjeverne Makedonije Suhejl Fazlij je, komentirajući dvije istrage koje su u BiH provedene o ovoj nesreći te sumnje u Makedoniji u same okolnosti pogibije Trajkovskog, kazao kako sumnja postoji upravo zbog toga što je Makedonija imala predsjednika koji je znao donositi hrabre odluke te kako svi znaju da takvi političari nerijetko plate svojim životom.

- Ima sumnje kod makedonskog naroda da je na predsjednika Trajkovskog izvršen atentat, ali bez dokaza to niko ne može potvrditi - naveo je on.

Naglasio je da je predsjednik Trajkovski ostavio veliki pečat u makedonskoj historiji te da je bio čovjek od kojeg mladi političari mogu mnogo naučiti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.