KORISTIO DŽEPNI NOŽ

Užas u Skoplju: Muškarac (77) izbo tehničara u bolnici dok mu je davao terapiju

Tehničar, koji je zadobio ubodnu ranu u predjelu grudi, srećom nije teže povrijeđen

Napad se dogodio u nedjelju oko 18 sati. Platforma X

H. J. I.

9.1.2024

Muškarac (77) nožem je napao medicinskog tehničara u bolnici u Skoplju, tokom davanja terapije, javljaju makedonski mediji.

Tehničar, koji je zadobio ubodnu ranu u predjelu grudi, srećom nije teže povrijeđen, ali je pretrpio ogroman stres.

Nije bio ranije agresivan

Kako navode, u pitanju je pacijent koji je više puta hospitalizovan u Opštoj bolnici u Skoplju zbog problema sa srcem, ali nikad ranije nije bio agresivan, niti postoji historija psihijatrijskih bolesti.

Napad se dogodio u nedjelju oko 18 sati, dok je tehničar napadaču davao terapiju. Navodno je u pitanju psihički poremećaj, koji nije mogao da se predvidi.

- Srećom rana nije opasna, ali stres koji je tehničar preživio je veliki. Tokom pregleda pacijent je bio uznemiren i zbunjen i ne zna šta se dogodilo - rekao je dr Hristijan Kostov, direktor bolnice.

Sindikat zdravstvenih radnika je osudio incident i zahtijevaju od direktora medicinskih ustanova da obezbijede bolje obezbjeđenje za svoje zaposlene.

Detektori za metal

Kostov kaže da pacijente "ugrubo pretresu" prilikom prijema, ali ne i njihove lične stvari. Tehničar je napadnut džepnim nožem koji je pacijent vjerovatno imao među svojim ličnim stvarima.

Kostov je saglasan sa tim da se obezbjeđenje zaposlenih mora biti podignuto na viši nivo i zahtijevat će da na ulazu u bolnicu budu postavljeni detektori za metal.

- Strože mjere će biti preduzete prema svakom pacijentu koji ulazi u našu bolnicu. Moramo da pooštrimo te procedure - rekao je Kostov.

Inače, ovo nije prvi put da se osoblje bolnice "8. septembar" u Skoplju nađe na meti napada. Mediji podsjećaju na slučaj iz 2016. godine, kada je grupa od 30 ljudi demolirala Urgentni centar jer doktori nisu uspjeli da spase život pacijenta koji je imao srčani udar.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.