NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Borački zakon za 30 dana

Avaz.ba

1.3.2019

Cijenjene i poštovane čitateljice i čitaoci, uz najavu sadržaja današnjeg izdanja „Dnevnog avaza“, čestitamo Vam 1. mart – Dan nezavisnosti! 

Uz današnji dan koji je trebao biti istinski praznik za sve borce koji su prije više od dvije i po decenije stali na branik domovine i svojim životima je branili i odbranili, donosimo izvještaj sa sjednice Predstavničkog doma Parlamenta FBiH na kojoj je razmatran Prijedlog zakona o pravima demobilisanih boraca i članova njihovih porodica. Stotine boraca čekale su odluku parlamentaraca na ulici ispred zgrade Parlamenta sinoć do kasnih sati, a u izvještaju naših reportera saznajte epilog burnog zasjedanja.

U najtiražnijoj novini u BiH danas pročitajte šta o danu kada je prije 27 godina na referendumskom listiću zaokruženo historijsko DA kažu Avdo Hebib, bivši pomoćnik ministra unutrašnjih poslova Republike BiH, Jerko Doko, prvi ministar odbrane RBiH, i Slaviša Šućur, legendardni tenkista i „zlatni ljiljan“.

Pročitajte i šta je naša ekipa zabilježila sinoć na prijemu povodom Dana nezavisnosti održanom u Predsjedništvu BiH, kao i ko je sve bio na obilježavanju 1. marta, a ko nije došao.

I današnja „Minuta“ našeg uglednog kolumniste Bakira Hadžiomerovića u znaku je današnjeg praznika, ali kroz prizmu opetovanog vandalizma nad skulpturom „Nermine, dođi“ u Sarajevu, koja svjedoči o jednom od najpotresnijih događaja iz perioda srebreničkog genocida, kada je otac, ne znajući da ga doziva u smrt, zvao i dozvao svoga sina u ruke krvnika. Kakvi to monstrumi i dalje žive među nama, kada mogu udariti na ovu skulpturu, koja je puno više od jednog spomenika.

Saznajte ko i gdje rasipa milione za zdravstvo te zbog čega BiH nema ni na jednoj evropskoj rang -listi o zdravstvenoj zaštiti.

U intervjuu za „Avaz“ Ivica Donjić, smijenjeni ambasador BiH pri UN-u, govori zbog čega smatra da je „moneta za potkusurivanje“.

Da naše vlasti mogu „uvijek gore“, govori i naša istraživačka priča o tome kako su mlade u ovoj zemlji doveli u situaciju da im prijeti gubitak prava na besplatan studij u Evropi.

Donosimo i opširan izvještaj s jučerašnjeg protesta policajaca u Sarajevu koji su pružili podršku komesaru Mevludinu Haliloviću.

Šokantne vijesti otkrili su novinari naše Crne hronike u vezi s kanibalom iz Bosanske Krupe koji je ubio i pojeo majku.

Saznajemo i da Vrhovni sud FBiH ponovo odlučuje o presudi Muhamedu Kadiriću, trostrukom ubici iz Sanskog Mosta.

Na sportskim stranama donosimo razgovor sa Bogdanom Tanjevićem, našim slavnim košarkaškim trenerom, a saznjte i šta je rekao stoper lidera bh. elite s Koševa Darko Lazić.

Podsjećamo i na prvi mostarski derbi nakon agresije odigran prije 19 godina.

Pročitajte i zašto je 73-godišnja Remzija Salčinović dobila priznanje FK Mladost iz Župče kod Breze.

Tea Bošković, ljepotica iz Mostara, otkriva za „Avaz“ zašto se, dok hiljade njenih vršnjaka iz BiH odlaze u Njemačku, ona vratila u domovinu iz te evropske zemlje.

Naša ekipa prisustvovala je zasigurno „najslađoj“ manifestaciji održanoj povodom 1. marta, a osebujnim načinom obilježavanja ovog praznika može se pohvaliti Bošnjačka zajednica kulture „Preporod“ iz Žepča koja je tim povodom organizirala „Večeri bosanske tradicije“ i dodijelila priznanja za najukusniju halvu i hurmašice.

Otkrijte i zašto je glavna rola naše rubrike „Ličnost dana“ ovog petka Davor Sučić, te kakve poteze najavljuje autor i stvaralac Amil Lojo.

Kao i svakog petka, tako i ovog, u „Avazu“ Vas čeka naš revijalni prilog „TV extra“, na čijoj naslovnici Vas čeka uvijek lijepa i atraktivna Severina. Ništa manje nisu privlačni ni ostali sadržaji ovog priloga, u kojem ćete naći i najkompletniji sedmični TV program.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.