BOSANSKI ŠAMAC

Delegacija PDA BiH odala počast Sulejmanu Tihiću

Bio je jedan od najutjecajnijih političara naše zemlje, uvijek spreman na dijalog i kompromis, koji se borio za opstanak i demokratizaciju BiH

Avaz.ba

1.3.2019

Nekoliko stotina članova delegacije Pokreta demokratske akcije Bosne i Hercegovine, s Mirsadom Kukićem na čeli, predsjednikom ove stranke, u petak su, povodom obilježavanja Dana nezavisnosti BiH, posjetili mezar rahmetli Sulejmana Tihića, bivšeg člana Predsjedništva naše države.

- Na ovaj veliki nacionalni praznik BiH, u Bosanskom Šamcu, dijelu države koji je zaboravljen, kao i ranijih godina odali smo počast velikom čovjeku kojeg ćemo pamtiti po njegovoj odanosti i požrtvovanosti BiH, državi u kojoj se zalagao da svi građani budu jednaki i slobodni, bez obzira na mjesto življenja, vjeru ili naciju.

Tihić je dao ogroman doprinos u političkom i društvenom životu naše države te je učestvovao u mnogim političkim pregovorima važnim za našu domovinu. Bio je jedan od najutjecajnijih političara naše zemlje, uvijek spreman na dijalog i kompromis, koji se borio za opstanak i demokratizaciju BiH.

Osim lidera ove stranke, bivšem članu Predsjedništva BiH počast su odali i predstavnici ove stranke s područja Tuzlanskog kantona, Posavskog kantona, Distrikta Brčko, kao i žene i mladi ove političke organizacije - saopćeno je iz PDA.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.