SAZNAJEMO Šokantan slučaj u OŠ “Musa Ćazim Ćatić” u Zenici

Razrednik nudio seks 14-godišnjoj učenici?

Nakon večere s ocem, navodno poslao poruku učenici: “Bio sam ti s ocem, riješili smo sve, sad možemo”

Piše: D PAŠALIĆ

Novi šokantan slučaj dogodio se u zeničkim obrazovnim ustanovama kad je u Osnovnoj školi “Musa Ćazim Ćatić”, u Područnoj školi u Blatuši, otkriveno da je razrednik devetog razreda sa svog profila na Facebooku slao nemoralne poruke 14-godišnjoj učenici, saznaje “Dnevni avaz”.

Obaviješteno Tužilaštvo

Aldina Alić, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, kratko je potvrdila da je policija zaprimila prijavu o ovom slučaju te da je o svemu obaviješteno Tužilaštvo ZDK, prema čijim uputama postupaju u ovom slučaju.

  • Ahmić: Pristupamo krajnje ozbiljno

    Ahmić: Pristupamo krajnje ozbiljno


- Poduzimaju se sve potrebne mjere i radnje radi provjere navoda iz zaprimiljene prijave. U ovakvim situacijama pristupa se krajnje ozbiljno, sve kako bi se utvrdilo pravo činjenično stanje prijave – kaže Alić.

Roditelji i djevojčica prijavili su slučaj direktoru škole Esadu Ćoroviću, nakon čega je razredu koji pohađa učenica, promijenjen razrednik.

  • Ćorović: Razrednik sve negira

    Ćorović: Razrednik sve negira


- Odmah smo poduzeli sve što je u našim okvirima, informirali nadležne službe, odredili drugog razrednika, zarotirali nastavnike u tom odjeljenju i to je sve što je u mojoj nadležnosti i zakonskim okvirima. Čekamo ishod istrage, a razrednik je negirao da je poslao ijednu spornu poruku - kaže Ćorović.

S druge strane, osim nemoralnih poruka koje su stizale učenici na Facebooku, dobivala je i prijeteće poruke, ali i ponudu za seks.

Bez komentara

I dok profesor negira da je on slao poruke i tvrdi da mu je profil hakovan te da je poruke slao neko treći, navodno je otac išao na večeru s razrednikom, nakon koje je učenica ponovo dobila poruku: “Bio sam ti s ocem, riješili smo sve, sad možemo.” Povodom ovog slučaja kontaktirali smo i oca djevojčice, koji, kako kaže, ne želi davati komentare dok se istraga o ovom slučaju ne završi.

Roditelji se pobunili

Nastavnik koji je, navodno, slao poruke, predaje biologiju u centralnoj, a tehnički odgoj u Područnoj školi. Kako saznajemo, roditelji učenika ove škole pobunili su se protiv toga da sporni nastavnik ide s djecom na ekskurziju, ali još nije poznato šta je škola odlučila o ovom pitanju.

NA VRH

Podijeli članak na