PROBLEMI ZA VOZAČE Stanje na putevima

Snijeg pada u Sarajevu, saobraćaj otežan

Posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno

Avaz.ba
19.03.2019 09:18

Snijeg pada u Sarajevu, kao i u zapadnim i centralnim krajevima BiH, zbog čega je otežano odvijanje saobraćaja. U višim planinskim predjelima snijeg se zadržava na kolovozu. Upozoravamo i na poledicu na kolovozu, posebno na dionicama preko mostova i na prilazima tunelima. Na svim putnim pravcima savjetujemo maksimalno opreznu vožnju i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno, saopćeno je jutros iz BIHAMK-a.

Zbog izvođenja radova u tunelu Vranduk na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila saobraća se jednom trakom naizmjenično. Povremeno je pojačana frekvencija vozila na ovoj dionici, zbog čega može doći do dužih zadržavanja.

Jednom trakom saobraća se i na magistralnim putevima M-14.2 Šamac-Domaljevac i M-16 Banjaluka–Crna Rijeka u mjestu Dabrac, zbog izvođenja sanacionih radova.

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno zbog radova na rekonstrukciji mosta, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila teža od 7 tona ukupne mase. Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je preko Travnika i Donjeg Vakufa.

Zbog zimskih uvjeta za vožnju u Hrvatskoj na snazi je obustava saobraćaja za teretna vozila s prikolicom i šlepere na graničnom prijelazu Izačić. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja. Zbog radova u Hrvatskoj obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila na graničnom prijelazu Novi Grad-Dvor.

Oglasi

Komentari

NA VRH