APSURDI

Alma Čolo, iako pred penzijom, u delegaciji mladih

Ona se čak i obratila na konferenciji i bez sumnje je godinama odudarala od onih za koje je skup i organiziran

Novaković-Bursać, Filipović i Čolo: Predstavljale mlade parlamentarke

S. D.

21.4.2019

Zastupnice u Zastupničkom domu Parlamenta BiH Alma Čolo (SDA), Darijana Filipović (HDZ BiH) i Snježana Novaković–Bursać (SNSD) učestvovale su na Konferenciji mladih parlamentaraca Evropske unije (EU) i zemalja zapadnog Balkana održanoj u Podgorici.  

Ne bi u učešću bh. zastupnica na ovom skupu bilo ništa neobično da Alma Čolo nema 58 godina i da nije „na pragu“ penzije, a upravo je ona bila u delegaciji koja je predstavljala našu zemlju na konferenciji mladih parlamentaraca.

Ona se čak i obratila na konferenciji i bez sumnje je godinama odudarala od onih za koje je konferencija i organizirana.

Premda godine ne bi smjele ni trebale biti prepreka nikome za bilo koji pozitivan korak na privatnom i profesionalnom planu, ipak, poslati osobu koja je već dva mandata provela u parlamentarnim klupama i na pragu je trećeg je, najblaže rečeno, pogrešan potez i odluka Kolegija Predstavničkog doma.

Inače, zastupnike ovog saziva Zastupničkog doma PSBiH proteklih mjeseci bolje su upoznali u susjednim i evropskim zemljama nego u BiH, jer do sada nisu održali nijednu sjednicu, a to ih ne sprečava da putuju, o čemu smo već pisali.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.