REAKCIJE

Kamber tvrdi da nije blizak sa Selimovićem

Posljednjih pet-šest godina nisam imao nikakav kontakt s njim, kaže federalni poslanik

Kamber: Negira bliskost s osumnjičenim

S. D.

24.4.2019

Nakon što su pripadnici Federalne uprave policije u okviru akcije "Farmer" 31. marta uhapsili i Huseina Selimovića iz Sanskog Mosta, naši izvori iz tog grada, koji su željeli ostati anonimni, iznijeli su za „Avaz“ tvrdnje da je Selimović blizak Asimu Kamberu, jednom od najutjecajnijih SDA-ovaca u Unsko-sanskom kantonu i poslaniku u Federalnom parlamentu.

Na ove tvrdnje reagirao je Kamber, koji nije negirao da poznaje Selimovića, ali je odbacio tvrdnje da je posljednjih nekoliko godina s njim bio u kontaktu.

- Nisam ni u kakvim bliskim odnosima, a posljednjih pet-šest godina nisam imao nikakav kontakt s njim. Ono što mi je poznato je činjenica da je on veoma blisko sarađivao na posljednjim izborima sa A-SDA. Na dosadašnjim izborima u Sanskom Mostu je bio dva puta na listi Stranke za BiH te jednom na listi Stranke dijaspore BiH - naveo je Kamber.

Inače, Selimović je osumnjičen za zloupotrebu nezakonitu i nenamjensku podjelu i prodaju poljoprivredne opreme i mehanizacije donirane od NR Kine Bosni i Hercegovini u vrijednosti višoj od milion KM. Ta oprema je bila namijenjena za korisnike iz FBiH pogođene poplavama, na način da su istu za gotov novac prodavali direktno korisnicima ili putem posrednika po znatno nižim tržišnim cijenama, a sve u cilju stjecanja protupravne imovinske koristi.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.