DOGAĐAJI

Borba bikova u Buku kod Olova 2. maja

Vašar, teferič i besplatna kafa

Fena

30.4.2019

Tradicionalna manifestacija

Već danima sve je spremno za sportsko takmičenje bikova bodača na turističkoj destinaciji Buk kod Olova, koje će biti održano u četvrtak, 2. maja. Ova korida izuzetno je popularna u cijeloj BiH, tako da su svoj organiziran dolazak na koridu najavili ljubitelji borbi bikova iz cijele BiH, ali i Srbije, Crne Gore i Hrvatske.

Najzaslužniji za uspjeh ove tradicionalne manifestacije je organizator Habib Bjelić, koji u svom vlasništvu ima nekoliko bikova šampiona.

- Ovo je praznik na Krivaji za sve stanovnike Olova, Zavidovića, Zenice, Banovića, ali i mnogih drugih gradova odakle nam dolaze posjetioci. Jedino kod nas za pet KM posjetioci mogu uživati u vrhunskim borbama bikova, teferiču i vašaru. To nema nigdje na svijetu osim na turističkoj destinaciji Buk. Ovaj put smo pripremili veliko iznenađenje za sve posjetioce. Svi će besplatno moći popiti pravu bosansku kafu. Siguran sam da će u četvrtak biti najmanje 10.000 posjetilaca, bez obzira na to hoće li biti sunce ili kiša - kaže Bjelić.

Ove godine posjetioci će uživati u 18 borbi bikova, kao i u razbadanju bikova za šampiona za laku kategoriju.

- Svaka borba bit će posebna na svoj način. Šlag na kraju bit će sudar šampiona, mog Medonje i neporaženog Gare Mide Đulana. Na Buk stiže Struja Asima Zukića, čiji će protivnik biti Lozonja Ade Selmana. Dolazi nam i Jelenko od Zire Ahmića koji će se bosti protiv Medonje Ive Ilića. Sve posjetioce zabavljat će četiri vrste muzike, od izvorne do narodne - kazao je Bjelić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.