BIHAMK

Kolovoz mokar i klizav, povećana opasnost od odrona

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja

Oprez, zbog kiše mokar kolovoz

Avaz.ba

6.5.2019

Pretežno mokar ili vlažan kolovoz i povećana opasnost od odrona karakterišu  saobraćajnu situaciju u većem dijelu BiH. U višim predjelima kao i na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove  magla i niska oblačnost  smanjuju vidljivost. 

Upozorenje vozačima da voze opreznije, uz obavezno poštivanje svih saobraćajnih propisa.

Zbog radova u tunelu Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica - Nemila, saobraća se jednom trakom, naizmjenično. Tokom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera.

U toku su radovi na izgradnji kružnog toka na magistralnom putu M - 18 Semizovac - Vogošća (na ulazu u Vogošću), zbog čega se saobraća sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Od ostalih puteva gdje je zbog radova izmjenjen režim saobraćaja izdvajamo magistralni put M - 5 u Ključu i Jajcu, kao i magistralne puteve: M - 17.4 Mostar - Čitluk, M-5 Busovača-Kiseljak, M - 17 Tarčin - Konjic (Bradina), M - 20 Ustiprača - Goražde,  M -18 Kladanj - Podpaklenik i M - 4 Teslić - Karuše.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko - Gunja.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.