ISTRAŽUJEMO

Dolazi li veliki svjetski trgovački lanac u BiH?

"Tesco" ne planira ulazak na bh. tržište, dogovorena je saradnja za ekskluzivni plasman odabranih asortimana njihove robne marke u našim trgovinama, kaže Paunoski

"Tesco" prema više indikatora spada među najveće trgovačke lance u svijetu

B. TURKOVIĆ

10.5.2019

Odnedavno se u "Bingovim" trgovinama mogu naći proizvodi "Tesco", velike multinacionalne kompanije sa sjedištem u Velikoj Britaniji. Taj trgovački lanac, osim na Otoku, posluje u još nekoliko zemalja, a prema više indikatora, spada među najveće trgovačke lance u svijetu.  

S obzirom na to da nije česta pojava, bar u BiH, da se u jednom trgovačkom centru prodaju brendirani proizvodi drugog trgovačkog lanca, nije trebalo dugo da se pojave pitanja da li na ovaj način "Tesco" na mala vrata ulazi na tržište BiH, a na društvenim mrežama pojavile su se i nedoumice o tome „da li na ovaj način "Tesco" lagano počinje preuzimati Bingo“.

Na upit "Avaza", u upravi najvećeg trgovačkog lanca u BiH takve glasine odlučno odbacuju.

- S obzirom na to da trgovački lanac "Tesco" ne planira ulazak na bh. tržište, dogovorena je saradnja za ekskluzivni plasman odabranih asortimana robne marke „Tesco“ u našim trgovinama. Od kraja aprila smo ponudu u našim policama proširili proizvodima odličnog omjera cijene i kvaliteta iz asortimana robne marke „Tesco“ s ciljem da našim potrošačima prvenstveno ponudimo novitete i proizvode koji nisu karakteristični za proizvodnju u Bosni i Hercegovini - kazala nam je Tatjana Paunoski, rukovodilac službe marketinga "Binga".  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.