NAJAVA Tematska i vanredna zasjedanja

Danas tri sjednice Predstavničkog doma Parlamenta FBiH

Raspravljat će se i o usložnjenoj sigurnosnoj situaciji u zemlji

Lj. S. /Avaz.ba

Tri sjednice Predstavničkog doma

Foto: Arhiv


Danas će biti održana tematska sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine o migrantskoj krizi, s posebnim naglaskom na dešavanja u Unsko-sanskom kantonu.

Kako je ranije rečeno, zastupnici iz USK, inače inicijatori ovog zasjedanja, uputili su u proceduru i prijedlog mogućih zaključaka s preporukama za poštivanje Konvencije o izbjeglicama, angažman državnog nivoa u ublažavanju posljedica migrantske krize, kao i za pomoć Federacije, koliko je moguće, za zdravstvene kapacitete i sigurnosne granične službe.

Najavljeno je da će toj sjednici prisustvovati i premijer te policijski komesar Unsko-sanskog kantona.

Po okončanju tematske, sazvana je i vanredna sjednica Doma, a jedina najavljena tačka dnevnog reda je rezolucija povodom presuda Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju i Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove.

Budući da je za danas najavljeno i treće zasjedanje, također vanredno, moguće je prolongiranje zasjedanja sutra. Najavljena tema je usložnjavanje sigurnosne situacije - u oblasti unutrašnje sigurnosti - u vezi s aktivnostima na uspostavi rezervnog policijskog sastava entiteta RS.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na