VREMENSKE NEPOGODE

Novi Travnik: Bučići poplavljeni, voda na cestama, aktivirala se klizišta…

Na licu mjesta su članovi CZ koji trenutno bagerom pokušavaju probiti čep koji se stvorio te omogućiti normalno odvijanje saobraćaja tim dijelom

D. P.

14.5.2019

Bučići poplavljeni. D. P.

Uprkos pripremi Općinskog štaba civilne zaštite, rijeka Grlonica izlila se u novotravničkom naselju Bučići, poplavila nekoliko kuća i lokalnu saobraćajnicu, ali i na još nekoliko mjesta. 

Na licu mjesta od jutros su članovi Civilne zaštite koji trenutno bagerom pokušavaju probiti čep koji se stvorio te omogućiti normalno odvijanje saobraćaja tim dijelom.

Kako nam je kazao Hamid Migalo, pomoćnik načelnika za civilnu zaštitu, voda se izlila samo u Bučićima, dok je na drugim mjestima riječ o sporadičnim poplavama. 

- Imamo dosta i evidentiranih klizišta, Pečuj, Stara Opara i na još nekoliko mjesta, povišen vodostaj imamo i u MZ Nević Polje koji su tražili pijesak da prave branu, a i u Pribilovićima voda je na cesti i teče prema gradu. Osim toga, problem imamo i u Trenici, gdje voda prijeti da obori vrbu, što bi moglo uzrokovati plavljenje kuća - rekao je Migalo.

Prognoza za danas je malo bolja nego jučer, kiša bi do sutra trebala prestati u većem dijelu države.

- Pokušat ćemo sad riješiti uska grla da voda može otjecati, nema nam druge - kazao je Migalo.

Osim toga, opet je poplavljen dio puta u naselju Rankovići kod mosta, a padavine su aktivirale i nekoliko klizišta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.