TRG HEROJA

Maja Gasal-Vražalica pozvala Vladu na trening u neboder bez lifta

Majstori konačno na licu mjesta

Sarajevski neboder na Trgu heroja 16. Arhiv

Avaz.ba

16.5.2019

Dok stanari sarajevskog nebodera na Trgu heroja 16 već sedmi dan muku muče zbog neispravnog lifta, ocijenjenog od "Tehnoinspekta" opasnim po živote ljudi, radnici "Sarajevostana" tek jučer su počeli s popravkom. 

Za to vrijeme Maja Gasal-Vražalica, jedna od članica kućnog savjeta ove zgrade, ima zanimljiv poziv sarajevskim vlastima. 

Vladu Kantona Sarajevo pozvala je na trening na Trg heroja 16.

- Od ove vlade se očekuje drugačiji pristup da bi obični smrtnici osjetili/vidjeli razliku po principu nekad i sad. Pozivamo Vladu KS da nas posjeti i, umjesto work outa u teretanama, odradi trening zajedno s nama, stanarima u ulici Trg heroja 16.

Pozivamo i sve odgovorne vijećnike/ice, zastpnike/ice da nas posjete i budu naš glas u zakonodavnim tijelima za dobivanje sredstava za financiranje liftova, jer smo mi jedina zgrada u KS koja nema nijedan lift, a visokospratnica koja nema dva lifta - objavila je na svom FB profilu Gasal-Vražalica. 



Inače, radnici "Sarajevostana" jučer su konačno stigli u ovu zgradu s novim dijelovima da bi popravili lift koji je "Tehnoinspekt" ocijenio opasnim po sigurnost i živote ljudi te je od prošlog petka stavljen van funkcije.

Radnici "Sarajevostana" jučer su konačno stigli u ovu zgradu

Za to vrijeme, brojni stari i bolesni stanari ove 21-spratnice sa 168 stanova bili su zarobljenici u svojim domovima, jer nisu u stanju pješačiti s visokih spratova. Kako su rekli iz "Sarajevostana", očekuje se da sajle, užetnjača i hvatački uređaj budu zamijenjeni što prije da bi stanari ove visokospratnice koja je jedina u Sarajevu sa samo jednim liftom konačno odahnuli i vratili se normalnom životu.

Peteročlani kućni savjet Trga heroja 16 i dalje nastavlja borbu da bi od Ministarstva prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša i općine Novo Sarajevo dobili prijeko potrebnu podršku i novac za nabavku i ugradnju i drugog lifta koji je, inače, postojao prije rata.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.