TRG HEROJA Dok stanari pješače u sarajevskom neboderu

Maja Gasal-Vražalica pozvala Vladu na trening u neboder bez lifta

Majstori konačno na licu mjesta

Avaz.ba

Sarajevski neboder na Trgu heroja 16

Foto: Arhiv


Dok stanari sarajevskog nebodera na Trgu heroja 16 već sedmi dan muku muče zbog neispravnog lifta, ocijenjenog od "Tehnoinspekta" opasnim po živote ljudi, radnici "Sarajevostana" tek jučer su počeli s popravkom. 

Za to vrijeme Maja Gasal-Vražalica, jedna od članica kućnog savjeta ove zgrade, ima zanimljiv poziv sarajevskim vlastima. 

Vladu Kantona Sarajevo pozvala je na trening na Trg heroja 16.

- Od ove vlade se očekuje drugačiji pristup da bi obični smrtnici osjetili/vidjeli razliku po principu nekad i sad. Pozivamo Vladu KS da nas posjeti i, umjesto work outa u teretanama, odradi trening zajedno s nama, stanarima u ulici Trg heroja 16.

Pozivamo i sve odgovorne vijećnike/ice, zastpnike/ice da nas posjete i budu naš glas u zakonodavnim tijelima za dobivanje sredstava za financiranje liftova, jer smo mi jedina zgrada u KS koja nema nijedan lift, a visokospratnica koja nema dva lifta - objavila je na svom FB profilu Gasal-Vražalica. 

Inače, radnici "Sarajevostana" jučer su konačno stigli u ovu zgradu s novim dijelovima da bi popravili lift koji je "Tehnoinspekt" ocijenio opasnim po sigurnost i živote ljudi te je od prošlog petka stavljen van funkcije.

  • Radnici "Sarajevostana" jučer su konačno stigli u ovu zgradu

    Radnici "Sarajevostana" jučer su konačno stigli u ovu zgradu


Za to vrijeme, brojni stari i bolesni stanari ove 21-spratnice sa 168 stanova bili su zarobljenici u svojim domovima, jer nisu u stanju pješačiti s visokih spratova. Kako su rekli iz "Sarajevostana", očekuje se da sajle, užetnjača i hvatački uređaj budu zamijenjeni što prije da bi stanari ove visokospratnice koja je jedina u Sarajevu sa samo jednim liftom konačno odahnuli i vratili se normalnom životu.

Peteročlani kućni savjet Trga heroja 16 i dalje nastavlja borbu da bi od Ministarstva prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša i općine Novo Sarajevo dobili prijeko potrebnu podršku i novac za nabavku i ugradnju i drugog lifta koji je, inače, postojao prije rata.

Više o temi Trg heroja

SKANDALOZNO
Ratno stanje u sarajevskom neboderu
NA VRH

Podijeli članak na