ODLUKA Vlada KS

200.000 KM za pomoć USK za upravljanje migrantskom krizom

Donijeti odluku o reorganizaciji postojećeg Koordinacionog tijela za pitanja migranata u KS, kazao je Forto

Fena
16.05.2019 16:55

Vlada KS odobrila pomoć USK

Vlada Kantona Sarajevo (KS) je danas donijela odluku o izdvajanju 200.000 KM kao pomoć Unskom-sanskom kantonu (USK) u upravljanju migrantskom krizom koja je najizraženija upravo u ovom dijelu Bosne i Hercegovine.

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi KS Admir Katica upoznao je Vladu detaljnije s nedavnom posjetom ovom kantonu i svim aspektima problema nastalih velikom koncentracijom migranata upravo u općinama ovog kantona. 

- Imajući u vidu informacije koje je ministar Katica danas predočio Vladi i nakon opsežne rasprave koja je uslijedila, Vlada je jednoglasno donijela odluku da izdvoji 200.000 KM kao pomoć ovom kantonu u upravljanju migrantskom krizom. Također, raspravljajući i o pitanjima migranata u Kantonu Sarajevo, na narednoj sjednici Vlade donijet ćemo odluku o reorganizaciji postojećeg Koordinacionog tijela za pitanja migranata kako bi, uz uključivanje vladinih i nevladinih organizacija, napravili bolji i operativniji tim koji će djelovati po ovom pitanju - kazao je premijer KS Edin Forto.  

Komentari

NA VRH