BANJA LUKA

Stanivuković: O ovakvim stvarima sam samo čitao u romanima

Ne odustaje ni nakon 37 prijava

Draško Stanivuković. Arhiv

Fena

17.5.2019

Poslanik Partije demokratskog progresa (PDP) i predsjednik banjalučkog Gradskog odbora te stranke Draško Stanivuković tvrdi da se protiv njega vode, kako je rekao, montirani procesi, ali da ga to neće zaustaviti u političkoj borbi.

- Moja borba za bolje i pravednije društvo neće prestati, bez obzira na sve montirane procese koji se vode protiv mene. Ovi procesi nisu samo pokušaj da zaustave mene, nego pokušaj da se zaustavi težnja za pravednijim društvom i da se uguši svaki pokušaj građanskog otpora - rekao je Stanivuković nakon suđenja za više prekršajnih djela koja mu se stavljaju na teret.

Stanivukoviću se, kako je saopćio, na teret, kao dva slučaja, stavljaju prekršaji tokom protesta povodom inicijative za uvođenje materinskog dodatka za svako dijete rođeno prije usvajanja Zakona o dječijem dodatku, za vrijeme protesta sa srednjoškolcima za bolje uvjete u Tehničkoj školi, također kao dva slučaja, te kao jedan slučaj protesti vezano za banjalučku ''Toplanu''.

Kaže da ima ukupno 37 prekršajnih prijava.

- O ovakvim stvarima sam samo čitao u romanima, a sada ih preživljavam. Na suđenje sam pozvan čak i na svoj 26. rođendan, 21. maja. Danas me terete za pet prekršaja, u maju za 12, a ukupno sam dobio 37 prekršajnih prijava. Sve se odnose na moju borbu da se reguliraju oblasti koje su od životnog značaja različitim kategorijama ljudi. Umjesto da institucije to same reguliraju, da razumiju potrebe, da reagiraju na zahtjeve, nažalost, jedina reakcija je da ja budem tužen - ustvrdio je Stanivuković.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.