PREDAVANJA Ramazanske aktivnosti u Jajcu

Afirmacija braka i porodice

E. C.
21.05.2019 06:45

Radionice za žene u jajačkom Medžlisu

Medžlis Islamske zajednice Jajce u vrijeme ramazana, osim predavanja o aktuelnim temama u svim džematima, u nekoliko džemata na svom području provodi dvije vrste radionica - s mladima „Brak=porodica=o(p)stanak” te sa ženama „Ženska pitanja u islamu”.

Voditelji radionica obučeni su treneri koji ove aktivnosti provode putem Mreže mladih i Mreže žena Medžlisa Jajce. Radionice s mladima podržao je načelnik općine Jajce Edin Hozan, koji je osigurao dio sredstava za iftare i radionice. Sva infrastruktura Medžlisa putem džemata stavljena je na raspolaganje, posebno kada je u pitanju rad s mladima o temi „Brak, porodica i o(p)stanak”.

- Zapravo, mi nesvjesno odlaskom u evropske države na rad s porodicama postajemo garant opstanka tih država kao nacije, jer je evidentna njihova kriza prosjeka članova u porodicama, čak na granici za opstanak nacija i država u budućnosti – ističe glavni imam MIZ Jajce Zehrudin ef. Hadžić.

S druge strane, kaže, veliki broj džemata s jajačkog područja brojčano se smanjio.

- Odlaskom iz BiH mi rizikujemo s opstankom naroda u našoj zemlji. Svi sve što je u našoj mogućnosti trebamo učiniti da mladi ostaju i da imaju dostojan rad, što je i uvjet, između ostalih, za normalan život - zaključio je Hadžić.

Komentari

NA VRH