AFERE

Mektić traži Dautbašiću novi posao, ovaj ga optužio da krije podatke

Očekuje se sudski epilog

I.Kriještorac/Lj. Skokić

21.5.2019

Dok se čeka presuda Suda Bosne i Hercegovine, ministar sigurnosti Dragan Mektić želi što prije s mjesta sekretara resornog ministarstva ukloniti Bakira Dautbašića. 

Kako je potvrdio za Avaz TV, Dautbašiću ne odobrava pristup sigurnosnim podacima, pa će mu iz tog razloga pronaći posao za koji mu pristup podacima nije potreban, ili će ga eventualno proglasiti tehnološkim viškom.

- Radim na tome da mu se nađe neka pozicija, neko drugo radno mjesto za koje nije potreban pristup tajnim podacima. Ako bude takvo neko radno mjesto, tu ćemo ga postaviti, a ako ne, onda će biti smatran prekobrojnim ili nekim drugim viškom i onda postoji mogućnost prekida radnog odnosa, to je naprosto zakon rekao tako – rekao je Mektić.

Dautbašić, s druge strane, tvrdi da Mektić krije sigurnosne podatke te da je višestruko oštećen u ovom postupku.

- Svako pravno nasilje dobije svoj sudski epilog, tako će biti i ovaj put. Neozbiljno je komentirati žive sudske predmete i ja se iskreno nadam da će Sud uskoro reći šta ima o ovoj temi. Čim sam podnio tužbu, mislim da sam itekako oštećen u ovome postupku, višestruko dakle, čak u tri navrata je, po mom mišljenju, učinjeno pravno nasilje - kazao je Dautbašić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.