REAKCIJA

Stanivuković: Svađamo se hoćemo li igrati žmire, dođe SNSD i predloži da igramo sakrive

Tjera se prkos na već potpisano

Draško Stanivuković. Arhiv

Lj. SKOKIĆ

27.5.2019

Novi prijedlog saradnje Bosne i Hercegovine sa NATO savezom za poslanika Narodne skupštine Republike Srpske Draška Stanivukovića je nova SNSD-ova igrarija.

Nakon što je predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik kazao kako je spreman na saradnju s NATO-om, ali koja neće podrazumijevati aktiviranje Akcionog plana za članstvo (MAP), Stanivuković je za Avaz.ba komentirao i ideju saradnje kroz Individualni akcioni plan partnerstva(IPAP).

- Svađamo se hoćemo li igrati žmire i onda dođe SNSD i predloži da igramo sakrive. Dakle, sve isto, samo se ovamo treba tuspasiti. E tako, otprilike, izgleda ova situacija, svađamo se i prepucavamo oko nečeg što je ona strana, koja nudi neko novo rješenje, to davno potpisala 2008. godine, pa na svoj način potvrdila 2012. pa i 2014. i to traje niz godina – rekao je Stanivuković.

Prema njegovim riječima, SNSD prkos tjera oko stvari koje su već odavno potpisali.

- I taj inat i taj prkos nas nije nigdje doveo, pa i to zatezanje odnosa ko će nešto istjerati. Naprotiv, nas je opet odveo u prošlost iz koje smo se trebali barem malo pomaknuti, jer ipak prošlo je 20 godina. Očigledno da na sve ove izazove pred kojima se nalazimo ne mogu odgovoriti političari koji su zadojeni svim onim od čega trebaju bježati, a to su mržnja, prkos i sujeta – kazao je Stanivuković.

Zapitao se i, ako je već nešto potpisano, a ne poštuje se, šta je garant da će SNSD data obećanja ispuniti u budućnosti.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.