ODLUKE

Gradska uprava policiji nabavlja dva motocikla

Donesena je i odluka o razrješenju dva člana radnog tijela Senke Ibrišimbegović i zbog smrti Merime Balkić, a za nove članove izabrane su Aida Koluder-Agić i Sanela Holjan

A.Š.

A. Š.

29.5.2019

Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća grada Sarajeva vijećnici su usvojili prijedlog Abdulaha Skake da se od naredne godine 5. april obilježava kao Dan početka opsade Sarajeva, koja je trajala puna 44 mjeseca.

- Time je data institucionalna podrška ovoj odluci na temelju koje će Grad Sarajevo, u partnerstvu s ostalim nivoima vlasti i institucijama, objedinjavati i koordinirati svim prigodnim manifestacijama kojima ćemo obilježavati ovaj značajan datum u burnoj historiji našeg glavnog grada - istakao je Skaka.

Također, u okviru sjednice diskutiralo se i o odobravanju sredstava tekuće rezerve za nabavku dva motocikla za potrebe Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova KS. Motocikli bi djelovali na užoj gradskoj jezgri i pomogli u suzbijanju prosjačenja u gradu. 

Donesena je i odluka o razrješenju dva člana radnog tijela Senke Ibrišimbegović i zbog smrti Merime Balkić, a za nove članove izabrane su Aida Koluder-Agić i Sanela Holjan. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.