BIHAMK

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta

Na pojedinim dionicama kolovoz je mokar i klizav

Bez obzira na vremenske i saobraćajne uvjete, vozačima se savjetuje oprez

N. Če. / Avaz.ba

30.5.2019

U Hercegovini, zapadnoj i jugozapadnoj Bosni, zbog kiše kolovoz je mokar i mjestimično klizav. Upozoravamo na učestale odrone kamenja na kolovoz, kao i na udarne rupe, koje ispunjene vodom prikrivaju pravo stanje na putevima. Bez obzira na vremenske i saobraćajne uvjete, vozačima se savjetuje da budu maksimalno oprezni i da drže odstojanje između vozila.

Radovi na izgradnji javne rasvjete izvode se na magistralnom putu M - 17 u Mostaru. Na mjestu izvođenja radova saobraća se jednom trakom, naizmjenično.

Na dionici autoputa A -1 Sarajevo zapad - Lepenica, zbog sanacije klizišta na lokalitetu Ban Brdo, saobraćaj je u tunelu Igman i na mjestu radova preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

U toku su radovi na sanaciji tunela Vranduk II (M - 17 Zenica - Nemila) i Ormanica (M-1.8 Srebrenik-Orašje), zbog čega se na mjestima izvođenja radova saobraća jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa - Zvirovići, za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva.

I na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi obavezno je poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajamo putne pravce: Olovo - Kladanj, Semizovac -Vogošća, Mostar - Čitluk, Busovača - Kiseljak, Tarčin - Konjic, Cazin - Srbljani - Bosanska Krupa, Ustiprača - Goražde-Ustikolina, kao i radove u Ključu i Jajcu.

Na graničnim prijelazima zadržavanja su do 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko - Gunja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.