CAZIN

Pobijedimo svoje slabosti

Iftar bio dobra prilika za zajedničko druženje vjernika s područja cijelog Medžlisa IZ Cazin, uz ugodni razgovor i ibadet

Klanjan i noćni namaz

S. J.

30.5.2019

U cazinskom džematu Donja Koprivna organiziran je iftar za postače na otvorenom prostoru u haremu džamije, a nakon toga je u džamiji klanjan i prvi noćni namaz. Time je na pravi način nastavljeno s nizom aktivnosti koje je ovaj džemat organizirao u mubarek danima. Bila je ovo dobra prilika za zajedničko druženje vjernika s područja cijelog Medžlisa IZ Cazin, uz ugodni razgovor i ibadet.

Kako ističu iz džemata Donja Koprivna, ramazan je prilika da dođemo do preobražaja i pobijedimo svoje slabosti, a pored individualnih duhovnih aktivnosti, idealna je prilika za aktivnije društveno učešće i organizaciju različitih aktivnosti. U ovom cazinskom džematu u toku je akcija prikupljanja sredstava za uređenje i asfaltiranje okoliša džamije, kao i parking prostora, za što je neophodno prikupiti 85.000 KM. Iz džemata Donja Koprivna pozivaju dobročinitelje da iskoriste mjesec ramazan i uključe se u ovu akciju, jer je to mjesec milosti, darivanja, dobročinstva, oprosta i radosti.

Iftar organiziran u haremu džamije

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.