BIJELJINA Odlučila položiti vozački ispit za kamiondžiju kako bi se konačno zaposlila

Slobodanka će uskoro jezditi evropskim drumovima

Moj suprug Mladen prije dvije i po godine je otišao u Evropu, da vozi kamione, te sam odlučila da mu se pridružim, kaže Mihajlović

LJ. LJUBOJEVIĆ

Mihajlović: Godinama na birou, sada će dobiti posao


Slobodanka Mihajlović (37) iz Suvog Polja kod Bijeljine, po struci trgovac, na poligonu za obuku vozača u naselju Pet Jezera u Bijeljini dobila je dozvolu i za vozača E-kategorije, što podrazumijeva dozvolu za vožnju kamiona s prikolicom. Pri kraju četvrte decenije života odlučila se pridružiti svom suprugu Mladenu, koji već dvije i po godine vozi kamione evropskim autostradama.

Slobodanka kaže da se sjedište firme za koju će voziti kamion nalazi u Mađarskoj. Kada položi još jedan ispit u Mađarskoj, pridružit će se mužu i formirat će dvojnu posadu jednog kamiona. Vozit će zajedno i naizmjenično na relacijama dugim i po nekoliko hiljada kilometara.

Nema straha

Slobodanka kaže da kod nje nema nikakve bojazni kada je u pitanju sjedanje za volan kamiona. Kaže da je od malih nogu željela voziti kamione. Nema izražen afinitet niti želju da vozi autobus, ali su joj kamioni, kako kaže, prirasli srcu.

Slobodanka ovom prilikom ističe i nesebičnu pomoć i znanje koje joj je tokom obuke prenio instruktor Miljan Trifković, koji joj je, dok je polagala vozački ispit za C-kategoriju, vožnja kamiona, detaljno objašnjavao kako treba postupati kada vozi kamion s prikolicom.

  • Mihajlović: Od malih nogu željela voziti kamione

    Mihajlović: Od malih nogu željela voziti kamione


- Vozački ispit za B-kategoriju položila sam 2000. Već sedamnaest godina sam na birou kao nezaposlena, a do sada, sa 37 godina života, imam svega oko dvije godine radnog staža. Moj suprug Mladen prije dvije i po godine je otišao u Evropu, da vozi kamione, te sam odlučila da mu se pridružim – kaže Slobodanka.

Teška odluka

Imaju petnaestogodišnjeg sina, koji završava osnovnu školu. Slobodanka kaže da joj nije bilo lako donijeti ovakvu odluku.

- Ne vidim da će na ovim našim prostorima doći do nekakvog poboljšanja stanja. Konkurisala sam više puta u velikim trgovinskim lancima, ali nisu me pozivali, čak ni na razgovor. Odlučila sam da prekratim višegodišnje muke. Prisiljena sam na ovaj korak, a bilo je i revolta koji sam godinama potiskivala u sebi - zaključuje naša sagovornica.

Planovi za sina

Slobodanka kaže da će sin nastaviti školovanje u Bijeljini, ali, ako za njega ne bude posla nakon srednje škole, roditelji planiraju i njega povesti sa sobom, na evropske drumove.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na