REAKCIJE

Košarac: Ne opstruiramo rad Predstavničkog doma PSBiH

Na dnevnom redu bila aktuelna situacija u pravosudnim institucijama BiH

Fena

14.6.2019

Poslanik Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Staša Košarac (SNSD) smatra da ta stranka ne opstruira rad tog zakonodavnog tijela, iako niko iz nje nije prisustvovao sjednici.

- To je notorna neistina. Od prvog dana smo u potpunoj funkciji kako bismo spriječili nelegitimno predstavljanje RS na državnom nivou - poručio je.

Istakao je da su danas održali sjednicu Kluba poslanika SNSD-a o mogućnostima interveniranja kroz amandmansko djelovanje.

- Potpuno je jasno da na današnjoj sjednici nije dostavljen adekvatan materijal i predstavnici institucija nisu bili prisutni - kazao je Košarac.

Poslanici SNSD-a nisu prisustvovali sjednici Predstavničkog doma PSBiH koja je prekinuta zbog neusvajanja dnevnog reda jer nije bilo potrebne entitetske većine iz Republike Srpske.

Na dnevnom redu bila je aktuelna situacija u pravosudnim institucijama BiH s akcentom na obaveze iz preporuka Evropske komisije, a kao materijal predložen je izvještaj o radu Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) za prošlu godinu, a tu instituciju potresa afera u kojoj se prvi čovjek Milan Tegeltija dovodi u vezu s koruptivnim radnjama u krivičnim istragama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.