NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Šest milijardi prepreka na putu

Uvjerili smo se, a o čemu donosimo i reportažni zapis, kako je u Željeznom Polju kod Žepča na suncu i žegi provesti osam sati u berbi jagodičastog voća za 14 maraka

Avaz.ba

2.7.2019

Naslovnica "Dnevnog avaza" za 2.07.2019. Avaz

U današnjem izdanju najtiražnijeg bh. dnevnika otkrivamo je li moguća gradnja brze ceste Sarajevo - Beograd i ko je spreman stati iza ovog projekta. 

Istražili smo i šta će državni organi u BiH poduzeti u vezi s izručenjem Adisa Abaza, bh. državljanina osumnjičenog za učešće u terorističkom napadu u Parizu 2015. godine.

Kako se bliži 11. juli, kada će biti obilježena još jedna tužna godišnjica genocida počinjenog nad Bošnjacima Srebrenice, članovi porodica žrtava, koje će za nekoliko dana biti ukopane u Potočarima, i sa zebnjom i s tugom, ali i s nadom da će njihovi najmiliji, ubijeni prije 24 godine konačno naći smiraj, dočekuju taj dan. Nura Begović je jedna od njih i ona će ukopati samo šaku svog brata Adila.

Naš kolumnista Bakir Hadžiomerović u današnjoj ''Minuti'' pod naslov „Katarza u ofsajdu“ komentira izbor Mirka Šarovića na čelo SDS-a.

A, može li Šarović reformirati SDS, tema je i kojom smo se bavili u današnjem izdanju „Avaza“ u razgovoru s političkim analitičarima.

Ako smo slučajno pomislili da se na bh. političkoj sceni ne može više zakuhati nego što se kuha sada, prevarili smo se. Sudeći prema predstojećim rotacijama u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti i činjenici da je neizvjesno kada će vlast biti formirana, „bosanski lonac“ tek bi mogao proključati. Saznajte i zašto.

Evropa ni sinoć nije spavala u iščekivanju dogovora o šefovima institucija EU, o čemu detaljan izvještaj možete pročitati u današnjem „Avazu“.

Obavezno pročitajte, a preporuka se posebno odnosi na vozače, naš tekst o opasnostima koje za sve one za volanom nose vreline s kojima se borimo ovih dana.

Uvjerili smo se, a o čemu donosimo i reportažni zapis, kako je u Željeznom Polju kod Žepča na suncu i žegi provesti osam sati u berbi jagodičastog voća za 14 maraka.

Pročitajte i šta je u autorskom tekstu za „Dnevni avaz“ povodom vrhunca turističke sezone u glavnom bh. gradu napisao gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka. 

Provjerili smo i zašto i zbog čega Brčaci hrle u posjetu Gračanici.

Ovih dana društvene mreže „okupirala“ je fotografija mladenaca Elizabeth Elle Hrgić-Dagoja i Inasa Dagoje ispred dvije škole „pod jednim krovom“ u Travniku. Samo za „Dnevni avaz“ ovo dvoje mladih i zaljubljenih govore o tome kako je ljubav pobijedila sve predrasude i preskočila sve prepreke koje su pred njih postavljene od rođenja.

Donosimo i priču koja ide na sramotu većine Sarajlija, koji su uspjeli nakon samo sedam dana od akcije čišćenja 30 deponija u i oko grada sve onečistiti. Sramotne slike koje su zabilježile naše kamere uistinu govore više od 1.000 riječi o tome koliko je „hrsuza“ među nama.

Nakon što je „Avaz“ objavio priču o teškom životu demobilisanog borca Sabira Šalake, javila se anonimna Sarajka koja je spremna da mu plati stanarinu. Ali tu nije kraj Šalakinih problema.

Odlazak stanovništva nije poštedio ni Hercegovinu, pa tako iz Mostara donosimo priču o tome da je u tom gradu u odnosu na lani manje 114 đaka.

Pročitajte i priču o nesreći u Zoviku kod Hadžića u kojoj je Talgo voz udario Akifa Pribišića, koji je usljed zadobivenih povreda podlegao.

Saznajemo i da je advokat Alen Nakić u nastavku suđenja ocu i sinu Suvadu i Enesu Bašaliću, optuženima za ubistvo Azema Ćesira, jučer u ime supruge i kćerke ubijenog podnio odštetni zahtjev.

Prisustvovali smo tradicionalnoj ''Čorbarijadi'' u Bosanskoj Krupi, s koje su Krajišnici poručili da je ljubav najvažniji sastojak dobre čorbe.

Znate li da je na „Euro Dog Show 2019“ u Velsu najljepšim štenetom u Evropi proglašeno kuče samojeda, imena Mia iz Ključa, čiji je vlasnik Melis Osmanović. Kada vidite fotografije ove „bijele princeze“, bit će vam jasno zašto je proglašena najljepšom.

Nakon odlaska čuvenog kompozitora Đele Jusića, od čije smrti je jučer prošlo mjesec, njegov sin i snaha govore za „Avaz“ o životu i posljednjim danima voljenog oca i svekra, ali i o planovima kako će sačuvati uspomenu na njega i njegovu muziku.

Među brojnim razlozima zbog kojih morate do prvog kioska po svoj primjerak „Dnevnog avaza“ su oni da uz današnji broj stižu i prilozi „Automarket“ te „Mali oglasi“.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.