RJEŠENJA Nakon pravomoćne oslobađajuće presude Suda BiH

Bilsena Šahman dobila odštetu od 26.500 KM

Šahman je bila suoptužena u predmetu „Fahrudin Radončić i drugi“ zbog navodnog utjecaja na svjedoke, ali je Sud oslobodio svih navoda iz optužbe

M. Aš.

Šahman: Ide tužba i zbog nanesene duševne boli

Foto: Avaz


Bilsena Šahman, koja je bila suoptužena u predmetu „Fahrudin Radončić i drugi“ zbog navodnog utjecaja na svjedoke, nakon pravomoćne oslobađajuće presude dobila je 26.500 maraka odštete, koliko su u njenom slučaju iznosili troškovi krivičnog postupka.

Šahman je ova sredstva dobila rješenjem Suda BiH, a zahtjev za isplatu troškova krivičnog postupka uputila je putem svoje advokatice Mirne Delalić.

Ovu informaciju potvrdila nam je danas i Šahman.

- Tačno je da su rješenjem Suda BiH isplaćeni troškovi krivičnog postupka u iznosu od 26.500 KM. No, sada idemo dalje. Podnijet ću tužbu za vrijeme provedeno u pritvoru, za nanesenu duševnu bol, ali i bruku i sramotu koja mi je nanesena ovim procesom – rekla nam je Šahman.

Saznajemo da će, osim Šahman, i ostali koji su bili optuženi, a na kraju su pravomoćno oslobođeni tužiti državu za nadoknadu štete. Također, i oni očekuju sudska rješenja o troškovima parničnog postupka.

Više o temi Sud BiH

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na