SASTANCI

Izetbegović na sastanku s Pingom potcrtao značaj izgradnje Bloka 7 u Tuzli

Razgovarli i o potrebi hitnog formiranja vlasti baziranog na principima vladavine prava

Sa današnjeg sastanka. Agencije

Avaz.ba

2.7.2019

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović i ambasador Narodne Republike Kine u BiH Đi Ping (Ji Ping) u prijateljskom razgovoru danas su konstatirali da dvije zemlje imaju dobre odnose, a iskazana je i spremnost da se ti odnosi nastave jačati posebno u oblasti ekonomske saradnje i investicija.

Ambasador Đi Ping je kazao da Kina želi jačati praktičnu saradnju sa Bosnom i Hercegovinom u svim oblastima, te da se implementiranjem postojećih projekata i korištenjem mogućnosti koje nude inicijative 16+1 i "Pojas i put" šalju pozitivni signali kineskim investitorima.

Sagovornici su se složili da je potrebno što hitnije početi radove na izgradnji Bloka 7 u Tuzli.

U tom smislu predsjedavajući Izetbegović je naglasio da je ovaj veliki projekat  važan za Tuzlu i BiH jer će se tokom njegove realizacije angažirati domaće firme i u velikoj mjeri riješiti problem zagađenja zraka u Tuzli.

Tokom susreta bilo je riječi i o aktuelnim političkim pitanjima u našoj zemlji, pri čemu je ambasador Đi Ping izrazio nadu u skoro formiranje vlasti. Predsjedavajući Izetbegović ponovno je potcrtao da se formiranje vlasti može desiti veoma brzo ukoliko se sa svih strana prihvati kompromisno rješenje bazirano na principima vladavine prava i poštivanja ranije donesenih zakona i odluka, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.