SARAJEVO

Vigemark: Mora doći do velike promjene

Napravili ste mnogo stvari, sada ste dobili mišljenje i mislim da je svima jasno šta se mora uraditi

S. MUJIĆ

5.7.2019

Prvi interaktivni događaja o mišljenju Evropske komisije. S. Mujić

"Vaše mišljenje o mišljenju" naziv je prvog interaktivnog događaja o mišljenju Evropske komisije u Sarajevu koje ukazuje na reforme koje naša zemlja treba provesti kako bi dobila kandidatski status.

Jamila Milović-Halilović, šefica komunikacija Ureda EU u BiH, kazala je da BiH treba, može i da će ući u EU te da to zavisi od evropskih vlasti. Ona je pozvala sve da prijeđu s mišljenja na djela.

Govornik ovog skupa bio je i Lars-Gunar Vigemark (Gunnar Wigemark), koji je kazao kako treba popraviti mnogo stvari prije ulaska u EU.

- Napravili ste mnogo stvari, sada ste dobili mišljenje i mislim da je svima jasno šta se mora uraditi. Proces će biti jedno putovanje, promjena, mora doći do velike promjene, ljudi moraju tražiti svoja prava. Imate mnogo poreza, a taj novac se ne koristi dobro, mogu reći i da se baca. Vrijeme je da prijeđemo s mišljenja na djela - poručio je Vigemark u uvodnom obraćanju.

On je kazao i kako u tom procesu treba iskoristiti predstavnike međunarodne zajednice kao prijatelje ovog procesa na tom putu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.