ALARMANTNO

Na putevima u RS u ovom mjesecu poginulo 16 osoba

Apel na sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju saobraćajnih propisa

Najčešći uzrok neprilagođena brzina. Ilustracija

Fena

31.7.2019

Šesnaest osoba poginulo je u saobraćajnim nezgodama u ovom mjesecu u Republici Srpskoj (RS), a najčešći uzrok bila je neprilagođena brzina.   

U avgustu prošle godine, u saobraćajnim nezgodama smrtno je stradalo 25 osoba.

Kako bi prekinuli ovaj negativni trend, iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske još jednom apeliraju na sve učesnike u saobraćaju, naročito na vozače, da se pridržavaju zakonskih propisa te da neodgovornim ponašanjem ne ugrožavaju svoj i živote drugih učesnika u saobraćaju.

Najavili su i da će od 1. do 5. avgusta 2019. godine na području tog bh. entiteta provesti pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju s akcentom na prekoračenje propisane brzine kretanja motornih vozila i kontrolu vozača na prisustvo alkohola, opojnih droga ili psihoaktivnih lijekova koji se ne smiju upotrebljavati prije i za vrijeme vožnje. 

Na osnovu rezultata četverodnevne akcije koju su policijski službenici MUP-a RS proveli od 18. do 21. jula, vidljivo je da je broj tih prekršaja izuzetno veliki s obzirom na to da je evidentirano 5.180 prekršaja prekoračenja propisane brzine kretanja motornih vozila i 822 vozača kod kojih je utvrđeno prisustvo alkohola.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.