UVOĐENJE REDA

KO SDP-a Tuzla: Iz stranke izbačeni Šećić, Šakić i Deliomerović

KO SDP Tuzla: Popadale sve maske. Arhiva

Piše: S. K.

3.8.2019

Zbog aktivnog učešća u formiranju nove političke stranke i stvaranja nove vijećničke većine u Gradačcu Povjereništvo Kantonalne organizacije SDP BiH Tuzla saopćilo je da iz evidencije briše  Nedžada Šećića, predsjednika Gradske organizacije SDP BiH Gradačac, Enira Šakića, predsjedavajućeg Gradskog vijeća i Indira Deliomerovića, vijećnika u Gradskom vijeću Gradačac.

KO SDP Tuzla ističe kako su na nedavno održanoj press konferenciji Inicijativnog odbora za formiranje nove političke stranke u TK "konačno popadale maske sa glava svih onih, koji kao produžene ruke Bijedića i Delića žele, rušeći SDP BiH, doći do njihovih zacrtanih ciljeva". 

- Kada toj ekipi u svakoj od do sada provedenih faza rušenja SDP BiH ne ide onako kako su planirali i kako su javno govorili (na press konferenciji nisu se pojavili „svi njihovi“ a i procjene im po organizacijama nisu ni blizu onog što su govorili) nastavljaju sa svojim prljavim zamislima i u saradnji sa SDA na neke druge načine doći do cilja.  Tako su Bijedićevi i Delićevi saigrači iz Gradačca pokušali oboriti SDP-ovu vijećničku većinu u Gradskom vijeću ali im to nije uspjelo, jer i u Gradačcu je za razliku od njihovog procjena SDP BiH mnogo stabilniji, čvršći i jedinstveniji - saopćeno je iz KO SDP Tuzla. 

Gradski odbor i Predsjedništvo SDP BiH Gradačac nakon izbacivanja iz stranke čelnih ljudi, nastavljaju sa redovnim planiranim aktivnostima. Do održavanja konferencije GO SDP-a Gradačac vodit će potpredsjednik Mehmed Selimović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.