SAOPĆENJE

Policijski službenici Direkcije uspješno okončali obuku na Nacionalnoj policijskoj akademiji Turske

Prenošenje znanja iz oblasti pripreme akcionih planova za stvaranje sigurnog okruženja za održavanje svih vrsta okupljanja

Pripadnici Direkcije u Turskoj. Agencije

Avaz.ba

8.8.2019

Od 22. jula do 2. avgusta 13 pripadnika Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH boravilo je u Turskoj, na Nacionalnoj policijskoj akademiji u Ankari, gdje su pohađali seminar o temi „Trening za osiguranje međunarodnih aktivnosti i samita“.

Cilj seminara bilo je prenošenje znanja iz oblasti pripreme akcionih planova za stvaranje sigurnog okruženja za održavanje svih vrsta okupljanja, kao i aktivnosti koje zahtijevaju visok nivo sigurnosti.

Pripadnici Direkcije u Turskoj. Agencije

Predavači Nacionalne policijske akademije na više su tematskih radionica prenijeli iskustva i načine rada i postupanja turske policije, od pripreme do realizacije osiguranja nacionalnih i međunarodnih skupova u Turskoj. Osim teorijskog dijela, pripadnici Direkcije imali su mogućnost i obilaska baze Specijalne jedinice turske policije, gdje je održan praktični dio predavanja putem pokaznih vježbi i korištenjem simulatora.

- Pripadnici Direkcije uspješno su završili seminar i prikupili dodatna znanja i vještine u oblasti planiranja, pripreme i osiguranja javnih skupova, s posebnim osvrtom na međunarodne samite i događaje, koje će im koristiti u obavljanju poslova i zadataka iz nadležnosti Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH - saopćeno je iz Direkcije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.