SAOPĆENJE Od 22. jula do 2. avgusta

Policijski službenici Direkcije uspješno okončali obuku na Nacionalnoj policijskoj akademiji Turske

Prenošenje znanja iz oblasti pripreme akcionih planova za stvaranje sigurnog okruženja za održavanje svih vrsta okupljanja

Avaz.ba
08.08.2019 13:00

Pripadnici Direkcije u Turskoj

Foto: Agencije

Od 22. jula do 2. avgusta 13 pripadnika Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH boravilo je u Turskoj, na Nacionalnoj policijskoj akademiji u Ankari, gdje su pohađali seminar o temi „Trening za osiguranje međunarodnih aktivnosti i samita“.

Cilj seminara bilo je prenošenje znanja iz oblasti pripreme akcionih planova za stvaranje sigurnog okruženja za održavanje svih vrsta okupljanja, kao i aktivnosti koje zahtijevaju visok nivo sigurnosti.

  • Pripadnici Direkcije u Turskoj
    Pripadnici Direkcije u Turskoj Foto: (Agencije)

Predavači Nacionalne policijske akademije na više su tematskih radionica prenijeli iskustva i načine rada i postupanja turske policije, od pripreme do realizacije osiguranja nacionalnih i međunarodnih skupova u Turskoj. Osim teorijskog dijela, pripadnici Direkcije imali su mogućnost i obilaska baze Specijalne jedinice turske policije, gdje je održan praktični dio predavanja putem pokaznih vježbi i korištenjem simulatora.

- Pripadnici Direkcije uspješno su završili seminar i prikupili dodatna znanja i vještine u oblasti planiranja, pripreme i osiguranja javnih skupova, s posebnim osvrtom na međunarodne samite i događaje, koje će im koristiti u obavljanju poslova i zadataka iz nadležnosti Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH - saopćeno je iz Direkcije.

NA VRH