SARAJEVO

Posljednji Bajram Tetke Zilhe u Narodnoj kuhinji: Podijelit će hiljade kurbana

Podjela danas od 14 do 17 sati

Piše: N. Čeremidžić

11.8.2019

Korisnici sarajevske Narodne kuhinje "Stari Grad", njih 1.023, dobit će danas kurban. Osim njih, danas od 14 do 17 sati bajramski obrok dobit će svi koji dođu u Narodnu kuhinju.

- Mobilni timovi odnijet će danas kurbansko meso i za više od 40 osoba, koje zbog zdravstvenog stanja ili starosti nisu u mogućnosti same doći po obrok - kazala je za "Avaz" Zilha Šeta, poznatija kao Tetka Zilha.

- Meni je dan počeo jutros u pet sati. Osim kurbanskog mesa, imali smo i drugih donacija. Uplaćivali su ljudi i novac. Sve smo to rasporedili, dobili smo i hladnjaču, pa što ne podijelimo danas, podijelit ćemo narednih dana - kazala je Tetka Zilha.

Kurbani za najugroženije - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

Donacije koje su pristigle na vrata Narodne kuhinje "Stari Grad" bit će podijeljene s drugim humanitarnim organizacijama i javnim kuhinjama u KS.

- Ne mogu vam opisati taj odnos ljudi, grada, policije, volontera, to je neka posebna požrtvovanost i saradnja u ove dane blagdana - rekla je Tetka Zilha.

Još nam je kazala da je ovo, vjerovatno, posljednji Bajram koji ona provodi u Narodnoj kuhinji. Dosta se, kaže, godina nakupilo, a od 1993. nije bajramovala u svom domu. Ipak, prezadovoljna je i ponosna na godine koje su prošle, a ove je htjela da podjela kurbana bude posebna, pa će korisnici dobivati po četvrtinu kurbana.

- Htjela sam da ove godine bude posebno, jer ovo mi je sigurno posljednja godina da sam na čelu kuhinje. Ipak, ja sam jutros ovdje od pet sati i tako od 1993. godine, a imam i ja porodicu - kazala je Tetka Zilha.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.