MANIFESTACIJA

Danas 5. međunarodni skokovi s vodopada u Jajcu

Početak skokova planiran za 17 sati

Sa ranjih takmičenja. FENA

Fena

17.8.2019

Sportsko-turistička manifestacija 5. međunarodni skokovi s vodopada u Jajcu održat će se danas u organizaciji Javne ustanove Agencija za kulturno-historijsku i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca i uz generalno pokroviteljstvo Općine Jajce. 

Manifestacija iz godine u godinu prerasta u značajan sportsko-turistički događaj u regiji, a svoje učestvovanje najavili su najuspješniji skakači iz Bosne i Hercegovine i regije, pa će tako na skokovima nastupiti i istaknuta High Diving skakačica iz Sjedinjenih Američkih Država Lora Rouz (Laura Rosse).

Početak skokova planiran je u 17 sati, kada će više od 20 skakača tradicionalnim skokom "Lasta" obilježiti vrhunac vrlo uspješne turističke sezone u gradu Jajcu, a ulaz za sve posjetitelje je besplatan.

Organizacijski odbor 5. međunarodnih skokova s vodopada u Jajcu donio je odluku o propozicijama ovogodišnjih skokova u takmičarskog dijelu, pa će se tako skokovi izvoditi isključivo na glavu, a pravo takmičenja imaju punoljetne, odnosno maloljetne osobe uz pisanu saglasnost roditelja. Svi takmičari će prije skokova obaviti ljekarski pregled radi utvrđivanja psiho-fizičke spremnosti.

Takmičari koji prođu navedeni pregled potpisat će izjavu za skakanje s vodopada na vlastitu odgovornost.

Skakači će se takmičiti u dvije serije skokova u stilu lasta, a Organizacijski odbor zadržava pravo odabira učesnika na skokovima. Najbolje ocijenjena tri skoka bit će nagrađeni peharom, a nagrađen će biti i najbolje izveden skok u slobodnom stilu.

Nakon održanih skokova, u središtu grada održat će se koncert jedne od najznačajnijih rock grupa na našim prostorima ''Divljih jagoda'', uz nastup predgrupe ''Lazy band'', saopćio je organizator.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.