ALARMANTNO

Maloljetnici s čakijama dolaze na dječije igralište

Zabrinuti roditelji traže reakciju nadležnih

Uništen i inventar na igralištu. Avaz

Piše: E. Sk.

17.8.2019

Zabrinuti roditelji čiji se mališani svakodnevno igraju na dječijem igralištu u tuzlanskom naselju Sjenjak, upozoravaju nadležne na devijantno ponašanje starijih maloljetnika, koji na taj lokalitet dolaze i s čakijama.  

- Nedavno smo imali slučaj da je jedan od roditelja pozvao policiju i tom prilikom je kod jednog starijeg maloljetnika pronađena čakija. Policija je pozvana, jer stariji maloljetnici pred očima mališana konzumiraju alkohol i cigarete – kažu nam ogorčeni roditelji.

Nedavno je igralište obnovljeno zahvaljujući donacijama i angažmanu Fondacije tuzlanske zajednice. No, inventar je vrlo brzo polomljen, a dječije sprave su uništene.

- Neka pošalju inspektore u civilu kako bi se uvjerili u tačnost naših tvrdnji. Postoji grupa dječaka i djevojčica od 16 ili 17 godina koji između sebe prikupljaju novac za cigarete ili pivo. Bez problema odu u trgovinu i to kupuju – govore naši sagovornici.

Zbog svega što svakodnevno viđaju, pozivaju policiju i inspekciju na hitnu reakciju kako stvari u potpunosti ne bi izmakle kontroli. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.