MOSTAR Na dnevnom redu više odluka

Počela sjednica Vlade Federacije BiH

Vlada Federacije BiH danas će u Mostaru razmatrati Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prijevremenom povoljnijem penzionisanju branitelja i boraca

Avaz.ba / Fena
12.09.2019 10:19

Počela sjednica Vlade FBiH u Mostaru

Foto: Vlada FBiH

Vlada Federacije BiH danas će u Mostaru razmatrati Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prijevremenom povoljnijem penzonisanju branitelja i boraca.

Izmjene i dopune učinjene su jer proces revizije po Zakonu o provođenju kontrole zakonitosti korištenja prava iz oblasti braniteljsko-invalidske zaštite ne bi mogao biti okončan zbog stalnog uvođenja novih korisnika u pravo.

Na dnevnom redu je i više odluka o utvrđivanju koeficijenata i osnovice za obračun i isplatu mjesečnih novčanih naknada korisnika boračko-invalidske zaštite, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić upoznat će Vladu FBiH o stanju u rudnicima ugljena u FBiH i aktivnostima provedenim posljednjih dana.

Predviđeno je i izjašnjenje o predloženom izdvajanju 462.069 maraka iz tekuće rezerve Vlade FBiH na ime finansijske pomoći ovogodišnjem budžetu Grada Mostara.

Federalno ministarstvo finansija upoznat će Vladu FBiH o podacima iz konsolidiranog izvještaja o izvršenju budžeta FBiH, kantona i općina, finansijskih planova vanbudžetskih fondova FBiH za prvo polugodište 2019. godine.

Pred članovima Federalne vlade je izvještaj o prošlogodišnjem provođenju Akcijskog plana 2013.-2018. godina za realizaciju Strategije razvoja industrije tekstila, odjeće, kože i obuće u FBiH za period 2013.-2023. godina.

Realizirajući zaključak Vlade FBiH od 31. 7. 2019. godine, JP ''Ceste FBiH'' je za današnju sjednicu pripremilo detaljne izvještaje o stanju radova na izgradnji dionice ceste M-18 na prijevoju Karaula i rekonstrukciji tunela Vranduk.

Na inicijativu Federalnog ministarstva prostornog uređenja, Vlada će razmatrati predložene izmjene programa utroška 203.000 maraka s kriterijima raspodjele, utvrđenih ovogodišnjim budžetom FBiH, namijenjenih sufinansiranju zaštite nacionalnih spomenika.

Komentari

NA VRH