NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Mislio sam da neću izaći živ

Avaz.ba

13.9.2019

Naslovnica "Dnevnog avaza". Avaz

"Dnevni avaz", najtiražniji bh. politički dnevnik, u svom današnjem printanom izdanju objavljuje: Rudar Enes Babić: Mislio sam da neću izaći živ.

Šef slovačke diplomatije Miroslav Lajčak boravio je u Mostaru, a u razgovoru za „Dnevni avaz“ poručio je da nepostojanje vlade nije nipošto dobar signal. U više navrata snažno je apelirao na političare u BiH da što prije formiraju organe vlasti.

Nakon što je Redžep Salić, direktor Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine „Pazarić“, otkrio da u Domu vladaju katastrofalni uvjeti, „Avaz“ je došao u posjed dokumentacije o kriminalu u ''Pazariću'', kojima je potvrđeno da su bezvlašće i zloupotreba Zavod koštali nekoliko stotina hiljada maraka.

Komentar dana pisao je naš urednik Seđad Muhić, koji se osvrnuo na alarmantno stanje u Federalnom zavodu PIO.

Na 4. strani pročitajte ispovijest Enesa Babića, rudara kojem su spašavali život. Njega su nakon okončanog štrajka iz jame iznijeli na nosilima.

Radio-televizija Bosne i Hercegovine (BHRT) planira na 20 godina iznajmiti poslovni prostor, odnosno dva sprata u objektu Antenskog tornja Hum, gdje treba biti restoran. U toku je i javni poziv.

I u ovom broju „Avaza“ imamo našu ličnost dana. Saznajte ko je s pravom ponio ovu titulu.

Na stranama Globusa donosimo vam sve o susretu predsjednik Srbije Aleksandra Vučića u Vatikanu s papom Franjom, s kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima, evropskim integracijama Srbije, regionalnoj i međunarodnoj saradnji, kao i o Kosovu.

Bakir Hadžiomerović u "Minuti" piše o izboru novog čelnika državne Agencije za istrage i zaštitu.

Saznajte na kakve probleme je naišla provjera diploma u federalnim institucijama. Na ovo je pažnju skrenula Elvira Dilberović, ministrica obrazovanja i nauke.

Na stranama Mozaika donosimo priču o Islamskom kulturnom centru Bošnjaka i džamija u Majncu, a centralna svečanost otvorenja planirana je za nedjelju. Spremaju se ponovni mirni protesti i isključenja s dijalize rekao je jučer Tomislav Žuljević, predsjednik Udruženja dijaliziranih i transplantiranih bolesnika FBiH, na pres-konferenciji o doniranju i transplantaciji organa.

Direktor ZOI '84 Kenan Magoda tvrdi da je nestao milion maraka. Pita se gdje je novac od ski-karata i ko je ukrao 3,5 tona lož-ulja.

Pročitajte kako Salem ef. Ćemo, dugogodišnji fočanski imam i povratnik u mjesto Mrežica, prvi put nakon 18 godina razmišlja definitivno napustiti mjesto kojem je posvetio godine života, rada i odricanja.

Na stranama Crne hronike bavili smo se detaljima akcije ''Orka''. Operativci FUP-a razbili su bandu koja je dizala bankomate uzrak.

Legendarna Mira Banjac izazvala je veliko interesiranje bh. javnosti da će igrati u novom ostvarenju reditelja Pjera Žalice „Kontroliši se, baba“, čije bi snimanje trebalo početi već u oktobru. Za „Dnevni avaz“ je izjavila da se raduje dolasku u Sarajevo, gdje je ostavila dosta svog rada i dana.

Na stranama Sporta „Avaz“ donosi veliku analizu o tome koje su razlike između trojice bh. selektora Roberta Prosinečkog, Safeta Sušića i Mehmeda Baždarevića.

Selektor rukometne reprezentacije BiH Bilal Šuman spremio je program A tima od oktobra 2019. do oktobra 2022. godine, kada počinju kvalifikacije za Euro 2022. godine u Mađarskoj i Slovačkoj.

U današnjem broju „Dnevnog avaza“ donosimo i naš najčitaniji prilog ''TV Extra''.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.