NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Ruše borački zakon

Uoči Sarajevske premijere predstave „Kakva ti je žena, takav ti je život“ razgovarali smo sa Draganom Marinkovićem Macom

Avaz.ba

14.9.2019

Naslovnica "Dnevnog avaza". Avaz

U današnjem printanom izdanju „Dnevnog avaza“ otkrivamo hoće li pasti borački zakon. Pročitajte ko priprema apelaciju za Ustavni sud FBiH kojom će se tražiti poništavanje nedavno usvojenog Zakona o pravima demobilisanih boraca i članova njihovih porodica.

Donosimo i sve detalje jučerašnjih dešavanja u Zavodu u Pazariću

Razgovarali smo s britanskim ambasadorom Metju Fildom (Matthew Field). Pročitajte zašto je kazao da je to što 11 mjeseci od izbora BiH nema formiranu vlast „još jedna izgubljena prilika za građane, ali i sramota“. Razgovarali smo i sa selektorom bh. nogometne reprezentacije Robertom Prosinečkim.

Cijena pšenice je niska, a troškovi su visoki. Otkrivamo hoće li poskupjeti brašno i hljeb. Saznajemo i da do sada provjerenim diplomama uposlenih u federalnim institucijama ima i lažnih, što nam je potvrdila ministrica obrazovanja i nauke FBiH Elvira Dilberović.

Uoči Sarajevske premijere predstave „Kakva ti je žena, takav ti je život“ razgovarali smo sa Draganom Marinkovićem Macom. Pročitajte šta je rekao o vječitim pitanjima o odnosu muškarca i žene.

Danas se nastavlja Premijer liga. Pročitajte šta su uoči mečeva izjavili treneti Željezničara, Veleža, Tuzle, Borca, Čelika, Mladosti i Zrinjskog te kakva su im očekivanja nakon reprezentativne pauze.

Iz Francuske nam se javio reprezentativac Haris Duljević. Pročitajte šta nam je rekao uoči utakmica s Finskom i Grčkom.

Obavljen je žrijeb Dejvis kup meča BiH - Češka. Donosimo prve reakcije i očekivanja reprezentativaca Mirze Bašića i Tomislava Brkića.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.