VRIJEME

Sutra sunčano, a onda slijedi promjena vremena u BiH

Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera

Ilustracija. Arhiv

I. K. / Avaz.ba

16.9.2019

Sutra u Bosni i Hercegovini sunčano prije podne. U drugoj polovini dana umjereno naoblačenje. Jače naoblačenje sa sjevera u noći na srijedu. 

Vjetar slab do umjerene jačine, zapadnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16, na jugu zemlje do 21, a najviša dnevna temperatura zraka od 23 i 28, na jugu i sjeveroistoku do 32 stepena.

U srijedu će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme s kišom. U jutarnjim satima padavine se očekuju u sjevernim područjima, a tokom dana padavine se očekuju i u ostalim dijelovima. 

Vjetar slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15, na jugu zemlje do 20, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 15 i 21, na jugu zemlje od 24 do 28 stepeni.

Pretežno oblačno vrijeme u Bosni i Hercegovini bit će i u četvrtak. Prije podne s kišom, a tokom dana postupan prestanak padavina. Jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 12, na jugu zemlje do 16, a najviša dnevna temperatura zraka od 12 do 18, na jugu zemlje do 22 stepena.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.