BANJA LUKA

NSRS danas o izmjenama Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju

Poslanici bi o apsolviranim tačkama dnevnog reda trebalo da se izjasne u petak

Narodna skupština RS. Avaz

Srna

24.9.2019

Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske bit će nastavljena danas razmatranjem Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju.

Na dnevnom redu su i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o uređenju prostora i građenju, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o razvoju malih i srednjih preduzeća i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zanatsko-preduzetničkoj djelatnosti.

Poslanici će u drugom dijelu šeste redovne sjednice razmatrati i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o registraciji poslovnih subjekata u RS, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnim putevima i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o naučnoistraživačkoj djelatnosti i tehnološkom razvoju.

Sjednica će početi u 10:00 sati, a narodni poslanici bi o apsolviranim tačkama dnevnog reda trebalo da se izjasne u "Danu za glasanje", u petak, 27. septembra, najavljeno je iz Narodne skupštine.

U prvom dijelu šeste redovne sjednice Narodna skupština je usvojila više zakona, među kojima je i Zakon o dopuni Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima, prema kojem će se policijskom službeniku lični koeficijent za ostvarivanje prava na penziju utvrđivati na osnovu pet godišnjih plata koje su za njega najpovoljnije. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.