PORUKE

Potpredsjednica Vlade Srbije optužila Bakira Izetbegovića da unosi nemir u BiH

Zorana Mihajlović i Bakir Izetbegović. Avaz

Srna

25.9.2019

Potpredsjednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da jedini koji unose nemir i destabilizaciju u BiH jesu oni koji traže promjenu uređenja BiH bez dogovora sva tri naroda i ukidanje Republike Srpske, a to je lider SDA Bakir Izetbegović, što je jasno pokazao i najnovijom deklaracijom.

Mihajlović je istakla kako su dobrosusjedski odnosi sa svim zemljama regiona, prije svega s BiH, prioritet Vlade Srbije, jer je mir na ovom prostoru najveći interes.

- Ali kada s govornice Ujedinjenih naroda čujemo optužbe predstavnika jednog od tri naroda u BiH da susjedne zemlje unose nemir i destabiliziraju BiH, onda moramo da se zabrinemo - navela je Mihajlović u izjavi za javnost.

Ona je istakla kako Srbija priznaje BiH s dva entiteta, Federacijom BiH i Republikom Srpskom, i poštuje Dejtonski sporazum, čiji je garant.

Mihajlović je pozvala čelnike BiH da umjesto optužbi na račun susjeda, više pažnje posvete rješavanju infrastrukturnih projekata, koji povezuju Srbiju i BiH i koji su u interesu građana. 

- Još čekamo da BiH uradi svoj dio posla kako bi novi most preko Drine kod Bratunca mogao da bude u funkciji građana. Podsjećam da je Srbija krenula u izgradnju autoputa od Beograda do Sarajeva i voljela bih da i u BiH vidim sličnu posvećenost ovom projektu - poručila je ona. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.