KALESIJA

Baksuz majice: Prekinuta sjednica na koju su vijećnici SDA došli sređeni kao prvačići

U Kalesiji je trebala biti održana 26. redovna sjednica Općinskog vijeća

Detalj sa sjednice. F. Sinanović

Piše: F. S./ Avaz.ba

28.9.2019

U Kalesiji je danas trebala biti održana 26. redovna sjednica Općinskog vijeća. Šest vijećnika SDA, koji čine opoziciju u Vijeću, na sjednicu je došlo u bijelim majicama s natpisima. 

Na prednjoj strani majice piše "Žičara, fabrika u svako selo", a na leđima "Pet kružnih tokova". 

Ovim porukama htjeli su podsjetiti na neispunjena obećanja načelnika Seada Džafića i njegove Nezavisne liste – Sead Džafić, koja čini većinu u Općinskom vijeću. 

Vijećnici su na sjednicu donijeli i školske ruksake, koje su nedavno dobili prvačići na području općine Kalesija, a na kojima su ispisani inicijali općinskog načelnika S. Dž. 

Detalj sa sjednice. F. Sinanović

Kako su naveli, i na naredne sjednice će dolaziti u majicama s ispisanim neispunjenim obećanjima općinskog načelnika i vijećničke većine.

Zanimljivo je i da četiri od ovih šest vijećnika: Fadil Alić, Mujo Mujkić, Damir Husić i Nihad Hamzić, nisu u Vijeće ušli kao članovi SDA, već su bili na listama drugih stranka, da bi kasnije pristupili u SDA. 

Fadil Alić bio je nosilac Nezavisne liste – Sead Džafić, a Mujkić, Husić i Hamzić su bili na listi GDS-a. Na početku mandata bili su dio većine, ali kasnije, kada nisu ispunjena neka njihova očekivanja, prešli su u SDA.

Na dnevnom redu trebalo je biti 15 tačaka. Međutim, sjednica je prekinuta jer nije usvojen dnevni red. Za usvajanje dnevnog reda glasalo je 12 vijećnika, isto toliko je bilo suzdržano, a za većinu je bilo potrebno 14 glasova od ukupno 27 glasova.  

Kolegij Vijeća je dužan da u roku od tri dana predloži novi dnevni red.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.