REAKCIJE

Majkić oplela po Zvizdiću: Važni su mu samo mostovi koji ne vode ka Srbima

Ona je navela da Zvizdić nije ni spomenuo most "Bratoljub" na Drini, koji povezuje Bratunac i Ljuboviju u Srbiji

Majkić: Zvizdić ne spominje most "Bratoljub". Arhiv

Srna

2.10.2019

Delegatkinja u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Dušanka Majkić izjavila je da su predsjedavajućem Vijeća ministara Denisu Zvizdiću i SDA, stranci iz koje dolazi, važni samo mostovi koji ne vode ka Srbima i Srbiji.

- Mediji su izvijestili kako je Zvizdić, prvi čovjek zakonodavne i izvršne vlasti BiH, izjavio kako je most Svilaj na rijeci Savi, koji se tek nalazi u fazi izgradnje, jedan od najznačajnijih infrastrukturnih projekata u BiH, te kako se očekuje da će on biti završen do kraja ove godine - navela je Majkić.

Ona je kazala da Zvizdić nije ni spomenuo most "Bratoljub" na Drini, koji povezuje Bratunac i Ljuboviju u Srbiji, koji je završen 2017. godine.

- Potpuno mu je beznačajan i ne spominje ga - rekla je Majkić, podsjećajući da je gradnju mosta "Bratoljub" i pristupnog puta u cijelosti platila Srbija.

Ona je istakla da je most "Bratoljub", umjesto da služi prometu ljudi i robe s obje strane Drine, zatvoren jer čeka odluku Vijeća ministara u tehničkom mandatu o odobravanju 3,5 miliona KM za gradnju graničnog prijelaza.

- Nikome se u Vijeću ministara ne žuri, ni Zvizdiću, ni srpskim ministrima koji tamo sjede - dodala je Majkić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.